Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Familjerättssekreterare

Publiceringsdatum
06 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Inom familjerätten har vi nu behov av en kollega som har god erfarenhet av utredningsarbete. På Familjerätten arbetar vi fokuserat med barnperspektivet med arbetsuppgifter inom det familjerättsliga området som bland annat upplysningar eller utredningar på uppdrag från tingsrätten i tvistefrågorna vårdnad, boende och umgänge, vårdnadsöverflytt och faderskap. I uppdraget ingår att återkoppla inhämtade uppgifter i tal och skrift samt analysera och bedöma inhämtade uppgifter utifrån vedertagen teori.

Uppdraget kräver att du har en god förmåga att hålla samtal med barn. Viktigt är också att du som familjerättssekreterare kan hålla samtal med föräldrar i konfliktfyllda situationer. Tillsammans med dina kollegor bidrar du i arbetet med att utveckla verksamheten vad gäller metoder och arbetssätt för att bättre möta malmöbornas behov, nu och i framtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och du bör ha minst 3 års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom familjerätt (VBU) eller inom Barn och Familj. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig kärnfullt i det svenska språket i tal och skrift. Vi ser att du har goda datorkunskaper och B-körkort för manuellt växlad bil.

Vidare är det meriterande om du har stor vana av att analysera inhämtade uppgifter utifrån risk- och skyddsforskning samt har erfarenhet av att ha arbetat med Procapita och/eller LifeCare. Det är även meriterande om du vid sidan av svenska behärskar andra språk eller om du har någon av följande utbildningar:

 • Grund- och fördjupningsutbildning inom det familjerättsliga området
 • Signs of Safety
 • Lösningsfokus
 • MI
 • Norrköpingsmodellen eller liknande
 • Risk- och skyddsbedömning
 • BBIC
 • Annan fördjupad utbildning inom utredningsarbete med barn

Det är viktigt för oss att du delar Malmö Stads värdegrund och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Nedan följer de egenskaper som vi tycker är mest avgörande för den aktuella tjänsten:

 • Samarbetsförmåga
 • Kvalitetsmedveten
 • Självgående
 • Stabil/stresstålig och hög personlig mognad
 • Flexibel

Vidare ser vi gärna att du är aktiv i gruppen och verkar för förändringsarbete som gynnar malmöborna. Du bör ha ett barnperspektiv, kunna inta barnets position och företräda barnet i känslor och samtal samt ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Om arbetsplatsen

Inom Familjerätten är vi i nuläget cirka 30 medarbetare uppdelat på olika sektioner med två sektionschefer. Vi är engagerade och strävar löpande efter att utveckla vårt arbete och våra metoder.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Innan anställning behöver du visa ditt socionomexamensbevis, registerutdrag ur belastningsregistret samt giltig id-handling.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Liknande Jobb

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 februari 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren