Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Familjehemssekreterare med inriktning utbildning och utveckling inom familjehemsvården

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Familjehemsvården inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Malmö förstärker arbetet med att verksamhetsutveckla stöd till familjehem med en tjänst.

Tjänsten är familjehemssekreterare i grunden men har särskilt fokus på att vidareutveckla metoder för utökat stöd till jour- och familjehem. Det innebär att du initialt arbetar tillsammans med kollegor inom verksamheten för att ta fram metoder och arbetssätt för att öka stödet till våra jour- och familjehem. När metoder och arbetssätt är på plats fortsätter arbetet med att genomföra det arbete du har varit med och tagit fram.

Du kommer att ha ett nära samarbete med familjehemssekreterarna i de 8 familjehemssektionerna. 

Grunduppdraget som familjehemssekreterare är att utbilda jour- och familjehem, att utbilda personal i familjehemsvården och att delta i utvecklingen av familjehemsvården i Malmö stad. Det innebär också att du tillsammans med dina kollegor i gruppen ansvarar för rekrytering av familjehem samt handledning av Mentorshem.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och flera års erfarenhet av familjehemsvård. Det är positivt om du även har andra relevanta vidareutbildningar såsom handledarutbildning och gärna erfarenhet av exempelvis Kälvestens intervjumetodik. 

För tjänsten krävs också att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Du har även lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift. Har du kunskaper i andra språk utöver svenska är det en fördel.

För tjänsten är det viktigt att du:

- Kan ta egna initiativ, agera och se till att saker och ting blir utförda.

- Visar intresse och förståelse för människors livssituationer samt gör bedömningar och kan förmedla dem

- Är utåtriktad och snabbt kan skapa kontakter och relationer och inge förtroende. Hittar nya arenor att berätta om familjehem och jourhemsuppdrag

- Samarbetar väl både internt och externt

- Är kommunikativ

Om arbetsplatsen

 Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Oktober 2023 eller enligt överenskommelse

Övrigt

 Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning, utdrag ur belastningsregistret och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare