Familjebehandlare till Öppenvården, Barn och familj

Familjebehandlare till Öppenvården, Barn och familj

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare i Öppenvården genomför du förändrings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer baserat på uppdrag från utredande socialsekreterare. Målet är att öka skyddsfaktorerna och minska riskfaktorerna. Arbetet bedrivs utifrån evidensbaserade metoder och beprövade erfarenheter. Innehållet i behandlingsarbetet är individuellt anpassat utifrån barnets/ungdomens behov och formas tillsammans med barnen, ungdomarna och deras föräldrar utifrån uppdraget. Behandlingsarbetet är samverkansbaserat vilket innebär att du samarbetar med aktörer som är viktiga för familjen för att upprätthålla och stämma av överenskomna mål.

Arbetet utförs både självständigt och tillsammans med andra familjebehandlare och kan vid behov behöva utföras utanför kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen alternativt har en annan adekvat utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med flerårig relevant arbetslivserfarenhet. Du behöver även ha erfarenhet av att arbeta med psykosocialt förändrings- och behandlingsarbete riktat till barn/unga och deras familjer. Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort och körvana för manuellt växlad bil är ett krav.

Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens ramar samt arbete inom Öppenvården är meriterande, likaså fortbildning inom området barn och unga (så som Marte Meo, COS, CAP, KIBB, COPE, Familjeterapi steg 1 eller KBT steg 1).

Som person ser vi att du som söker är relationsskapande och har lätt för att samarbeta såväl med de familjer du möter i ditt arbete som inom den egna arbetsgruppen och med andra samarbetspartners internt och externt. Hos dig är barnens rättigheter en ledstjärna, vilket syns i ditt dagliga arbete. Du har god förmåga till analys och reflektion och är ödmjuk inför familjers skiftande livsvillkor. Du bidrar även till vårt klimat som bygger på en positiv, prestigelös och förbättringsinriktad kultur där vi betonar ett jag och vi, snarare än vi och de, för att våra familjer ska få det bästa.

För att trivas i rollen som familjebehandlare är det viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt kan planera, organisera och driva dina processer vidare självständigt. Du har förmågan att sätta upp tydliga mål och arbeta mot dessa. Sist men inte minst besitter du även en flexibilitet som gör att du kan förhålla dig positiv till ändrade omständigheter samt anpassa ditt synsätt och dina handlingar till situationen.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personliga kompetenser och att du kompletterar arbetsgruppen på ett bra sätt.

Om arbetsplatsen

Enheten Öppenvård Barn och familj består av sex sektioner. Vardera sektion består av sektionschef, familjebehandlare samt en samordnare med primär uppgift att stötta familjebehandlarna. Just nu rekryterar vi en ny medarbetare till sektion Norr och en till sektion Söder som båda utgår från Agnesfridsvägen 2.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Urval kommer att ske 12 april och första intervjuer kommer att hållas v.16-17 samt andra intervjuer tätt där på.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregistret samt visa id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 10 apr 2023 (17 dagar kvar)