Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Familjebehandlare till Malmö spädbarnsteam

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare i Malmö spädbarnsteam kommer du att arbeta med hembaserad familjebehandling för gravida och spädbarnsföräldrar med beroendeproblematik som påverkar föräldraförmågan.

Behandlingen sker på uppdrag av socialtjänsten och pågår minst till dess att barnet är inskolat i förskolan. Behandlingen fokuserar på samspelet mellan barn och förälder med ett anknytningsperspektiv. Syftet är att förbättra föräldraförmågan så att den tillsammans med kompletterande stöd blir tillräcklig för en positiv utveckling för barnet. Det övergripande målet är att barnets första år ska bli så fritt från stress som möjligt.

För oss är det viktigt att du har ett tydligt barnperspektiv som genomsyrar ditt arbete. Det innebär att du intar barnets position och företräder barnets känslor och signaler i såväl samtal som i skrift.

Under behandlingstiden kommer du att arbeta i nära samarbete med andra vårdgivare och kontakter som är viktiga för barnet och familjen, såsom MVC, BVC, psykiatri, beroendevården med flera. Vi förbereder även för att barnet ska få en bra förskoleplats och ser över möjligheterna att förbättra familjens nätverk, både det privata och professionella.

Spädbarnsteamet är en kreativ och stödjande arbetsgrupp där det finns utrymme för dig till ytterligare fördjupning inom arbete med späda barn och deras familjer. Här har vi en pågående verksamhetsutveckling där vi genom kollegialt utbyte, studier och handledning arbetar för att underhålla och utveckla vår specialisering kring de späda barnens behov och samspelsbehandling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom (210hp) eller har en likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi vill även att du har minst 3 års erfarenhet av behandlingsarbete med barn och deras familjer. Arbetet kräver även att du har god dokumentationsvana och goda kunskaper i det svenska språket i både tal som skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Grundläggande psykoterapiutbildning och/eller utbildning i spädbarnspsykologi, utvecklingspsykologi och kunskap om missbruk, psykisk ohälsa hos barn och vuxna.
  • Erfarenhet av arbete med, och kunskap om, spädbarn
  • Erfarenhet av myndighetsarbete med barn och deras familjer
  • Erfarenhet av hembaserat behandlingsarbete

Som person ser vi att du som söker är initiativtagande, ansvarstagande och van vid att arbeta självständigt. Du är samtidigt relationsskapande och har lätt för att samarbeta såväl med de familjer du möter i ditt arbete som inom den egna arbetsgruppen och med andra samarbetspartners internt och externt. Du är alltid mån om ett gott bemötande och har en god förmåga till analys och reflektion i behandlingsarbetet.

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas 2 & 4 oktober

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning, utdrag ur Polisens belastningsregister och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare