Hoppa till innehåll
Ansök nu

Malmö växer! Nu söker vi dig som vill vara med och forma framtidens Malmö tillsammans med oss på stadsbyggnadskontoret.

Utifrån ledorden jämlikhet, arkitektonisk kvalitet och klimat arbetar stadsbyggnadskontoret med frågor som berör såväl vår omedelbara samtid som framtida generationer. Stadsutveckling är nyckeln till många av de samhällsutmaningar vi står inför och vi ser oändliga möjligheter att skapa en stad för alla Malmöbor att frodas i.

Vårt kontor finns i stadshuset, mitt i Malmö. Här är det nära till allt, både kommunikationer och de bästa lunchrestaurangerna. Med ca. 230 medarbetare i olika yrkesroller har vi den stora arbetsplatsens bredd och djup. Samtidigt har vi styrkan av att vara en liten förvaltning, med den närhet och sammanhållning som det ger i vardagen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en-två nya kollegor till vår avdelning för stadsplanering. Som planarkitekt kommer du att vara med och driva stadsutveckling i olika geografiska områden i Malmö för att skapa framtidens levande och sinnliga stadsmiljöer.

Ditt arbete innebär att processleda och projektleda större och även mindre detaljplaner och planprogram för att skapa ett nära, tätt, grönt och funktionsblandat Malmö. Som projektledare planerar, leder och koordinerar du alla aktiviteter, processer och funktioner med hjälp av en projektplan, skapar en tydlig stadsbyggnadsidé samt producerar inom ett uppdrag. Vi söker även dig som är en processledare och som faciliterar och lotsar människor igenom en process för ett gemensamt resultat. Som processledare kan du leda egna uppdrag men kan också ha andra roller i projekt.

Arbetet som planarkitekt ger dig möjlighet att vara med i den process som formar det framtida Malmö. Det är därför av stor vikt att du har en bred planeringssyn där målet är att skapa en attraktiv, välfungerande och jämlik stad för Malmös invånare, näringsliv och besökare, med kontinuerligt minskat klimatavtryck. Eftersom du kommer till en nyskapad avdelning på stadsbyggnadskontoret har du möjlighet att skapa nya arbetssätt och forma en arbetskultur från grunden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arkitektexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet av detaljplanearbete enligt plan- och bygglagen i kommunal sektor. Vi ser det som en fördel om du har annan erfarenhet av stadsplaneringens tidiga skeden, av projekt- och processledning och av arbete i offentlig och politiskt styrd verksamhet är en fördel. Erfarenhet av Officepaketet krävs och erfarenhet av AutoCAD och Focus detaljplan är meriterande. Mycket goda språkkunskaper i svenska såväl i tal som i skrift krävs och goda kunskaper i engelska och andra moderna språk är meriterande.

Du har en förmåga att bryta ner information till beståndsdelar och har lätt för att se mönster och samband. Din tidigare erfarenhet har gett dig vanan att göra avvägningar och bedömningar för en god bebyggd miljö. Du kan på ett pedagogiskt sätt formulera, illustrera och förmedla stadsbyggnadsidéer och omsätta det till stadsbyggnad- och planförslag. Du kan anpassa ditt arbete utifrån olika målgrupper, i både tal och skrift, och gör detta med skicklighet och förtroende.

För att trivas i rollen är du van vid att arbeta självständigt och tar stort ansvar. Du planerar och strukturerar ditt arbete gentemot projektbudget, milstolpar och slutdatum. Du utnyttjar tiden effektivt, identifierar och organiserar resurser som behövs för att möta dina mål. I din planering tar du eventuella förändringar i beaktande med en lösningsorienterad inställning. Vi ser även att du är en person som uppskattar samarbete och har lätt för att bygga goda relationer, såväl inom som utanför förvaltningen.

Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 230 medarbetare förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i. Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Den nya avdelningen med sina fem enheter och cirka 70 medarbetare är en av stadsbyggnadskontorets fyra avdelningar. Tillsammans med Malmöborna och stadsbyggnadsprocessens aktörer är planavdelningen drivande i Malmös utveckling som en attraktiv och hållbar stad, både genom att forma nya stadsdelar och genom omvandling av befintliga stadsmiljöer.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1-2
Tillträde: Enligt ök

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare