Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Erfaren controller med utvecklingsfokus

Ansök nu

Malmö växer. Sällan har stadsutveckling varit mer spännande än i Malmö, just här och nu. Vill du vara med och forma nästa kapitel för staden, och för stadsbyggnadskontoret?

Vi söker nu en erfaren och utvecklingsorienterad controller till vår ekonomi- och utvecklingsenhet.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett uppdrag där du leder och sammanhåller förvaltningens ekonomiska budget-, prognos- och uppföljnings-/analysprocess som underlag inför beslut till direktör, förvaltningsledning och stadsbyggnadsnämnden.

Utifrån ett helhetsperspektiv, med kontorets verksamhet i fokus och tillsammans med kompetenta kollegor, utgör du ett verksamhetsnära och konsultativt stöd till stadsbyggnadskontorets chefer där verksamhet och ekonomi går hand i hand och den röda tråden mellan politisk styrning, förvaltningens uppdrag/uppgifter och ekonomistyrning är tydlig och ändamålsenlig.

I uppdraget ingår även att:

  • initiera och medverka i utvecklingen av förvaltningens ekonomi- och verksamhetsstyrning och övriga ekonomiprocesser
  • medverka i och ibland leda projekt och utredningar
  • delta i arbetet kring intern kontroll och riskhantering
  • vara föredragande i den politiska nämnden i de uppdrag och ärenden du ansvarar för
  • vara förvaltningens representant i stadens budgetnätverk som hanterar frågor kring de kommungemensamma processerna för verksamhetsuppföljning, verksamhetsanalys, målstyrning och måluppföljning
  • delta i arbetet med stadens gemensamma omvärldsanalys
  • delta i andra inom enheten förekommande uppgifter

Du arbetar såväl strategiskt som operativt, och skiftar mellan förvaltningsövergripande och verksamhetsnära frågor på kort och lång sikt. Du utgör en central och viktig roll på stadsbyggnadskontoret och är en viktig länk i utvecklingsarbetet inom förvaltningen.

Som controller ingår du i Ekonomi- och utvecklingsenheten som tillhör avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd. Avdelningen består av fyra enheter; Ekonomi- och utveckling, HR, Kommunikation samt Arkiv och kansli. Förutom ditt nära samarbete med ekonomichefen rapporterar du direkt till förvaltningsledningen och till avdelningsledningen för lednings- och verksamhetsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har gedigen och aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från offentlig organisation.

Du har erfarenhet av utveckling av ekonomiprocesser och du är van att skriva fram och föredra rapporter, beslutsunderlag och presentationer. Du har också erfarenhet av att skapa goda relationer och att på ett pedagogiskt och visuellt tilltalande sätt kommunicera målgruppsanpassat.

Då arbetet innebär omfattande kommunikation och dokumentation är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Du har god vana av att arbeta i ekonomi-, uppföljnings- och analyssystem. Du har även goda färdigheter i Office-paketet.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

- arbete i en politiskt styrd organisation

- arbete inom samhällsbyggnad

- erfarenhet av processledning

- aktuella kunskaper och färdigheter att jobba i stödsystemen Raindance, Qliksense och Stratsys.

Du strävar efter ständiga förbättringar men har även förmågan att stanna kvar i det som fungerar bra. Du har förmågan att analysera omvärldsläget och för uppdraget aktuella underlag samt inkludera chefer och medarbetare och uppnår goda resultat. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är lyhörd för verksamhetens behov och har en prestigelös och lösningsorienterad attityd. Vidare är du strukturerad, noggrann, analytisk och har en utpräglad servicekänsla. 

Du trivs med ett varierande arbetstempo och har förmågan att prioritera och strukturera arbetet på både kort och lång sikt (ibland med mycket kort framförhållning.)

Du är relationsskapande och trivs med en arbetsroll som innebär mycket samverkan med andra, såväl internt som externt. Du har ett uppmuntrande, coachande och inkluderande förhållningssätt och tillför positiv energi i en grupp. Samarbete är något du värderar högt och du bidrar med ett nyskapande tänk och en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar vi förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i.

Stadsbyggnadskontoret är en dynamisk och kreativ arbetsplats, med lokaler mitt i Malmös centrum. Vi är 230 medarbetare och drygt 20 chefer, fördelat på fyra olika avdelningar. Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer kan komma att hållas under annonseringstiden.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare