Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschefer till Avdelningen för Digital utveckling och Lokaler

Ansök nu

Välkommen till avdelningen för digital utveckling och lokaler!

Vi söker nu två nya Enhetschefer, en med ansvar för IT och en med ansvar för lokalsamordning/ fastighetsservice/drift. Tillsammans med befintliga 5 kollegor kommer ni att utgöra avdelningens ledningsgrupp med förmåga att tillsammans leda många komplexa utvecklingsprocesser samtidigt.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef arbetsleder du en grupp medarbetare som är direkt underställd dig. I din roll kommer du också att vara involverad i en del förvaltningsövergripande utvecklingsarbete kopplat till ditt ansvarsområde, vilket innebär att rollen ställer stora krav på din förmåga till nätverkande och byggande av professionella kontakter. Då många av avdelningens uppdrag sträcker sig över flera enheter lockas du av att arbeta tätt tillsammans med dina ledningsgruppskollegor för att tillsammans leda våra avdelningsövergripande arbeten. För att lyckas i denna roll behöver du därför ha ett nära och coachande ledarskap gentemot dina medarbetare, samt en prestigelöshet och nyfikenhet i relationen till dina kollegor. Du har ansvaret för budget, ekonomi och löpande planering för din enhet och för det sakområde du ansvarar för. Likväl har du ett ansvar att utifrån ditt verksamhetsområde och din kompetens bidra till avdelningens övergripande planering, mål och uppföljning.

Som enhetschef är du direkt underställd avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer, fastighetscontroller och utvecklingsansvarig för digitalisering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning på minst kandidatnivå
  • Flerårig dokumenterad erfarenhet inom sakområdet
  • Erfarenhet av att driva förändringsarbete/utvecklingsarbete i en större organisation
  • God kunskap i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation
  • Chefs-och ledarskapsutbildning

För dig som söker tjänsten enhetschef för Lokal- och säkerhetssamordning är det ett krav att du har flerårig chefs- och ledarerfarenhet samt erfarenhet från lokalplaneringsarbete eller fastighetsförvaltning. Kompetens och erfarenhet inom IT-området är meriterande.

För dig som söker tjänsten enhetschef för Enheten IT är det ett krav att du har flerårig erfarenhet av IT frågor på övergripande nivå vilket inkluderar bland annat frågor kopplat till informationssäkerhet, systemförvaltning och upphandling inom IT-området. Chefs- och ledarerfarenhet är meriterande.

Vi söker dig som är en trygg och närvarande ledare. En förutsättning för att lyckas i uppdraget är god analytisk förmåga, strukturerat arbetssätt samt förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Ditt ledarskap präglas av nyfikenhet, öppenhet, samverkan och involvering och du har utifrån ett helhetsperspektiv mod att fatta kloka beslut som bidrar till att utveckla såväl förvaltningens arbetssätt inom sakområdet som avdelningens organisation och medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten. Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Avdelning Digital utveckling och lokaler har ca 95 medarbetare. och vi är stationerade i 3 olika lokaler i olika delare av Malmö. Vi är förvaltningens nyaste avdelning och trots att vi har funnits i nästan 2 år är vi fortfarande i en utvecklings- och förändringsfas vilket innebär att du har stora möjligheter att påverka avdelningens framtida arbetsformer.

Om du söker tjänsten som enhetschef med ansvar för lokalsamordning, fastighetsservice/drift kan vi erbjuda dig ett varierande uppdrag där du bland annat leder förvaltningens lokalsamordnare med ansvar för planering och koordinering av underhållsarbete, renoveringar och anpassningar av förvaltningens befintliga lokaler, samt avveckling och anskaffande av nya lokaler. I ditt uppdrag ingår även att ansvara för förvaltningens fastighetsservice(vaktmästare) där det operativa arbetet leds av en teamledare.

Om du söker tjänsten som enhetschef med ansvar för IT kommer du att ansvara för att leda en grupp medarbetare med teknisk bakgrund/kompetens. Enhetens uppdrag innefattar bland annat att utveckla befintlig teknisk funktionalitet utifrån verksamhetens behov och i linje med den roadmap för digitalisering som avdelningen ansvarar för. I uppdraget ingår även att kvalitetssäkra befintliga tekniska lösningar samt arbeta med tekniska krav kopplat till nya tekniska lösningar.

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/. Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. Du kommer endast vara med i urvalet till den tjänst du anger i urvalsfrågorna.

 

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare