Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef verksamhetsstöd

Ansök nu

Malmö museum är en viktig mötesplats för så väl malmöborna som besökare från hela världen. Med cirka 400 000 besökare årligen är Malmö museum södra Sveriges största och mest besökta museum utanför Stockholm. Nu står museets samlade organisation och verksamhet inför en spännande utvecklingsresa och vi erbjuder dig en möjlighet att vara med! Malmö museum omorganiserar sin verksamhet och inrättar ett antal nya tjänster samtidigt som verksamheten breddas genom invigning av Wisdome Malmö. Sammantaget innebär detta en kraftig utveckling och positionsförändring för Malmö museum som museum, science center och besöksmål i staden och regionen. Resultatet blir en utvecklad verksamhet och organisation väl anpassad för sin samtid och medborgarnas efterfrågan och förväntningar på Malmö museum.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en mångfacetterad och utvecklingsorienterad roll som enhetschef för en nyinrättad enhet med inriktning verksamhetsstöd. Hos oss kommer du att få möjlighet att verka i dynamiska sammanhang där Malmö museums samlade verksamhet står i centrum. Som enhetschef rapporterar du till museichefen och är en del av Malmö museums ledningsgrupp. Vi söker dig med stort engagemang för det strategiska utvecklingsarbetet för hela museet. Vår målsättning är att ytterligare förstärka Malmö museums position som destination och unik mötesplats.

Enhetens verksamhetsområden inkluderar administrativt stöd, fastighets- och säkerhetsfrågor samt IT och flera specialisttjänster så som exempelvis verksamhetsutvecklare, publikutvecklare och event manager. Kärnan i ditt uppdrag innebär att du tillsammans med dina medarbetare på bästa sätt ska vidareutveckla strukturerade, effektiva och samordnade stödprocesser till Malmö museum.
Du har cirka 7 direktrapporterande medarbetare samt en sektionschef med inriktning Fastighet, Säkerhet & IT som rapporterar till dig. Som enhetschef har du övergripande ansvar för enhetens verksamhet, arbetsmiljö, budget samt personal.

I uppdraget ingår även huvudansvar för att samordna arbetet med Malmö museums planerings- och uppföljningsprocesser utifrån fastställda mål. Målarbetet styrs av verksamhetsplanen samt Malmö stads och Region Skånes målsättningar för museiverksamheten. Enheten samordnar även det övergripande arbetet gällande utveckling av det samlade museiområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av att arbeta med långsiktiga och strategiska utvecklingsfrågor samtidigt som du trivs med att leda löpande operativa arbetsuppgifter inom administrationsområdet. Du har en analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i en verksamhet och skapa dig en helhetsbild av denna. För att lyckas krävs ett strukturerat arbetssätt som gör att du kan prioritera och arbeta med flera olika parallella projekt och arbetsuppgifter. Du är en närvarande och synlig ledare som stöttar och motiverar dina medarbetare i arbetet. Som chef representerar du ett tillitsbaserat ledarskap där du tar tillvara dina medarbetares kunskap och strävar efter att öka deras handlingsutrymme. Ditt uppdrag som enhetschef kommer att innebära daglig kontakt med personer i och utanför Malmö museums organisation. Därför ser vi att det är viktigt att du trivs med att bygga relationer, har en god kommunikationsförmåga samt att du kan arbeta prestigelöst i samverkan med olika intressenter.

Krav:

 • Akademisk examen motsvarande minst 180 HP.
 • Dokumenterat god erfarenhet av att som chef leda en administrativ funktion inom en större komplex verksamhet ink. personalansvar, budget- och arbetsmiljöansvar.
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
 • God erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring.
 • Erfarenhet av målstyrning och uppföljning.
 • Erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.
 • Erfarenhet av facklig samverkan.
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Meriterande:

 • Ledarskapsutbildning
 • Grundläggande kunskaper inom HR-området.
 • Goda kunskaper inom ekonomiområdet.
 • Erfarenhet av att leda andra chefer.
 • Erfarenhet att samordna och leda olika sakområden inom en verksamhet.
 • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet av digitalisering: Att förenkla och effektivisera arbetsprocesser med hjälp av digital teknik.
 • Erfarenhet av att hantera media.
 • Goda kunskaper i engelska
Om arbetsplatsen

Malmö museum är södra Sveriges största museum och grundades 1841. Sedan dess har verksamheten utvecklats och breddats och idag berättar museet genom sin verksamhet om historia, natur, teknik och sjöfart samt presenterar flera tillfälliga utställningar varje år. Malmö museum har också ett akvarium. Museet har två visningsplatser och Nordens äldsta bevarade renässansslott. Till museets samlingsområden hör kulturhistoria, natur, arkeologi samt teknik- och sjöfartshistoria. I april 2023 invigs även Wisdome Malmö ett visualiseringscenter för vetenskapskommunikation och interaktivt digitalt lärande på museet. Malmö museum är ett av Skånes tre regionala museer. 
Läs om oss och Malmö stad som arbetsgivare här;
Malmö Museer - Malmö stad (malmo.se) Kulturförvaltningen Malmö stad malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: omg. enligt ök

Fackliga kontakter
Saco/DIK Nina Wiklund Nina.wiklund@malmo.se 0728-877575
Vision Matso Pamucina Matso.pamucina@malmo.se 0721-826083 Kommunal Camilla Wallin Camilla.wallin@malmo.se 0733-287684
/ Max Emland Max.emland@malmo.se 0706-661071

Övrigt

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.  

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare