Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef verksamhetsnära HR-enheten

Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder du verksamhetsnära HR-enheten med fokus på målet att leverera ett kvalitativt, proaktivt och stärkande HR-stöd till förvaltningens chefer.  Du ansvarar för det operativa, dagliga HR-arbetet i förvaltningen tillsammans med cirka tio medarbetare på enheten och du säkerställer att arbetet utförs i enlighet med stadens HR-processer, lagar, avtal och HR-avdelningens uppdrag. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni med utveckling av HR-processer med grund i forskning, professionell expertis och med ett projektinriktat arbetssätt. I din roll följer du kontinuerligt upp arbetet inom enheten, både på individ- och enhetsnivå och du arbetar tillsammans med dina medarbetare med att driva och utveckla arbetssätt, riktlinjer och rutiner inom det operativa HR-området, utifrån förvaltningens behov. Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, ekonomi och personal. Du organiserar, leder och fördelar arbetet inom din enhet samt ansvarar för arbetsmiljön för medarbetarna inom enheten och bedriver ett systematiskt arbetsmiljöarbete, ett proaktivt rehabiliteringsarbete samt arbetar för en hållbar arbetsmiljö.

Tillsammans med HR-chef och enhetschefskollega ingår du i HR-avdelningens ledningsgrupp och driver utvecklings- och förbättringsarbete inom HR-området på ett övergripande plan. Ni arbetar med ett tydligt gemensamt syfte med fokus på ett hållbart och kvalificerat HR-arbete. Du bidrar till det strategiska ledningsarbetet genom att följa utvecklingen och förändringar inom ditt ansvarsområde, både inom och utom staden. Som chef och ledare inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar du i enlighet med förvaltningens uppdragsbeskrivning för chefer där du aktivt arbetar med tillitsbaserat ledarskap och främjar samarbete, engagemang, kreativitet och respekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en beteendevetenskaplig examen, inom exempelvis personal och arbetsliv eller organisation och ledarskap, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för rollen. Du har mångårig erfarenhet av att arbeta brett med operativa HR-frågor, du har arbetat med utvecklingsprojekt och du har erfarenhet av grupputveckling från tidigare roller.

Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning samt fördjupade kunskaper inom det arbetsrättsliga området. Har du dessutom arbetat som ledare eller chef tidigare och har erfarenhet av HR-frågor från en offentlig verksamhet eller större privat organisation ser vi även det som meriterande.

Vi söker dig som har engagemang och intresse för HR-frågor och som strävar efter att utveckla ett professionellt HR-arbete utifrån gemensamma metoder och arbetssätt. Som chef leder, motiverar och coachar du dina medarbetare och ser till att skapa förutsättningar för andra att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet och du kommunicerar på ett lyhört och proaktivt sätt. Som person är du trygg, stabil och har förmåga till självinsikt. Du har ett professionellt förhållningssätt och du bidrar till ett hållbart utvecklings- och förändringsarbete. Du har förmågan att strukturera och planera ditt dagliga arbete och större processer och levererar utifrån uppsatta deadlines, både självständigt och i grupp.

Du behöver ha god datorvana så att du enkelt kan sätta dig in i och använda våra olika digitala system. Du har goda kunskaper samt uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Om arbetsplatsen

HR-avdelningen på arbetsmarknads- och socialförvaltningen består av 25 medarbetare som erbjuder ett kvalificerat HR-stöd till förvaltningens chefer. I vårt blickfång har vi framtidens arbetsplats och kompetensförsörjning är vår viktigaste fråga. Vi arbetar för att säkerställa ett hållbart arbetsliv och en trygg och säker arbetsplats.

Vi är inne i en spännande förändringsresa där vi tillsammans går mot HR 2.0. Vi har ett nära samarbete med förvaltningens chefer som vi levererar ett stärkande, proaktivt och verksamhetsnära stöd till. Vi har ett projektinriktat arbetssätt och när du börjar hos kommer du att gå en projektledarutbildning. Under 2023 fortsätter vår förändringsresa med bland annat utbildning inom HR-transformation.

Avdelningen består av enheten för verksamhetsnära HR-stöd, rekryteringsenheten och strategiska HR-enheten samt ett HR-administrativt team.

Vi är redo för framtiden men behöver bli fler på vår resa, är du redo att möta framtiden tillsammans med oss? Välkommen till en dynamisk och utvecklingsinriktad avdelning, med fokus på ett hållbart och kvalificerat HR-arbete!

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka malmöbor. Tillsammans med malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Som medarbetare hos oss erbjuds du flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter till utveckling i din roll. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. 

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet, för att säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Urvalsarbetet baseras på ditt CV samt svaren på ansökningsfrågorna. 

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (5 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare