Enhetschef till LSS-bostäder

Enhetschef till LSS-bostäder

Arbetsuppgifter

Då en av våra nuvarande enhetschefer ska gå i pension söker vi nu en ny enhetschef till LSS-bostäder. Som enhetschef är du direkt underställd avdelningschefen. Du ingår i avdelning LSS-bostäders ledningsgrupp där du genom dina personliga egenskaper och din erfarenhet bidrar till avdelningens samriktning. Du har en central och viktig roll att tillsammans med andra i förvaltningen arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete.

Uppdraget innebär att du ska leda, planera, utveckla och följa upp verksamheten och ge sektionscheferna stöd i deras dagliga arbete. Du har personal-, budget - och arbetsmiljöansvar. Med ett kommunikativt ledarskap och ett coachande förhållningssätt skapar du förutsättningar för att verksamheten bedrivs och utvecklas med hög kvalité enligt LSS-lagens intentioner. En viktig del av ditt uppdrag är att samverka i relevanta nätverk och arbetsgrupper, både inom och utanför förvaltningen.

Du har stöd i ditt uppdrag från chef, kollegor, chefsstöd och utvecklingssekreterare, samt från förvaltningens ekonomi-, HR- och kommunikationsavdelningar. Inom Malmö stad erbjuds även kommungemensam arbetsmiljöutbildning, mentorskap och ledarskapsdagar. Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleexamen inom samhälls-, beteende eller medicinsk vetenskap, exempelvis socionomexamen. Har du chefs- eller ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du har flerårig erfarenhet av ledarskap och där personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar varit en del av uppdraget. Din erfarenhet gör att du upplevs trygg i ditt sätt att leda andra. Du tillämpar individanpassat ledarskap där tydlighet och tillitsbaserat ledarskap är centralt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer samt har tidigare erfarenhet att arbeta i facklig samverkan eller med samverkansavtal. Vi ser även gärna att du har tidigare erfarenhet från offentlig verksamhet. Det värderas högt om du har en gedigen arbetslivserfarenhet från funktionshinderområdet. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och har en förmåga att se ditt uppdrag i ett perspektiv som omfattar hela avdelningens samriktning.

Du har en uttalad strategisk förmåga och är strukturerad och kvalitetsmedveten. Det är också grundläggande att du har helhetssyn d.v.s. förmåga att se ditt uppdrag i ett perspektiv som omfattar hela organisationen. Du har en central del i avdelningens ledningsgrupp, där din kunskap och personliga egenskaper är ett viktigt bidrag till helheten. Vidare har du en mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på medarbetarnas, verksamhetens och inte minst Malmöbornas bästa. Låter detta som något för dig?

Välkommen att söka tjänsten!

Om arbetsplatsen

Avdelning LSS-bostäder ansvarar för LSS-boende för personer inom PK1 och PK2 enligt LSS. Avdelningen består av 7 enheter med likvärdiga uppdrag och som har ett nära samarbete. Som enhetschef blir du chef över 9 sektionschefer (första linjens chefer).

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (6 dagar kvar)