Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef till förskoleförvaltningens HR-enhet

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill leda TILLSAMMANS!

I rollen som enhetschef kommer du leda HR-enheten tillsammans med din enhetschefskollega, Lotta Holmström, och i nära samarbete avdelningens HR-ledning. Här välkomnas du av 20 erfarna, drivna och kompetenta HR-medarbetare som arbetar verksamhetsnära i alla Malmö stads HR-processer. Tillsammans med din enhetschefskollega har du ett lednings- och medarbetaransvar för medarbetarna inom HR-enheten.

Vi arbetar alltid med barnens bästa i fokus med utgångspunkt från vår HR-vision, ”Med verksamhetens behov i fokus är vi en självklar partner i arbetet med att skapa barnens bästa förskola. Vi arbetar flexibelt med lärande i fokus. Arbetet och kommunikation grundar sig i tillit, nyfikenhet, hjärta och en vilja att bidra till varandra”.

Tillsammans arbetar vi i ledningen med att skapa och utveckla de bästa förutsättningarna för medarbetarna att kunna erbjuda hela sin samlade kompetens ut till vår organisation.

Som enhetschef representerar du HR i olika utvecklingsarbete både i förvaltningen och i Malmö stad.

Du kommer till en avdelning som gärna vill ligga i framkant vad gäller att driva och utveckla våra HR-processer, mångfaldsarbetet och det professionella stödet till vår organisation. Vill du göra detta tillsammans med oss, då blir du en viktig pusselbit i vår fortsätta resa framåt!

Kvalifikationer

Vi söker dig med en akademisk examen motsvarande 180 HP med inriktning mot HR, beteendevetenskap eller motsvarande. Har du dessutom genomgått en ledarutbildning samt en utbildning inom mångfald ses det som meriterande.

Det är ett krav att du har några års ledarerfarenhet från offentlig sektor eller annan större komplex organisation. Likaså är det ett krav att du har flera års erfarenhet av brett HR-arbete och kunskaper kring samtliga HR-områden.

Det är meriterande om du arbetat som chef inom HR där det även har ingått att leda självständiga medarbetare med hög kompetens. Vi ser gärna att du har erfarenhet av god facklig samverkan samt att du med framgång har varit med och drivit utvecklingsarbeten.

För att trivas och kunna leverera som enhetschef hos oss behöver du vara en person som får energi av att samarbeta och bibehålla goda relationer. Du har tillit till dina medarbetare, är tillgänglig och coachar för att våra samlade kompetenser nyttjas på bästa sätt.

Välkommen att söka ett roligt ledaruppdrag där du kan göra skillnad för alla barn på Malmös förskolor!

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningens HR-avdelning är en av Malmö stads största HR-avdelningar och består av HR-enheten, övergripande stöd och bemanningsenheten. HR-avdelningen leds av HR-chef Annika Niehoff och består av ca 200 medarbetare. På HR-enheten jobbar vi gärna digitalt men trivs också tillsammans på kontoret mitt i Malmö på Lugna gatan 82. Här möts du av utvecklingsinriktade, positiva och kompetenta blivande kollegor. Avdelningen driver och samarbetar kring förvaltningens utmaningar i riktning mot barnens bästa förskola. För att vara framgångsrika i vårt uppdrag fokuserar vi på professionella och goda relationer men också på att skapa utrymme för ett gott arbetsklimat. 

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har 4700 medarbetare som varje dag möter 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi! 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (2 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare