Enhetschef till Fastighetsjuridik och värdering

Enhetschef till Fastighetsjuridik och värdering

Till Fastighets- och gatukontorets enhet för fastighetsjuridik och värdering, söker vi nu en enhetschef. Vi söker dig som är en god chef och ledare med kompetens inom fastighetsjuridik och som brinner för verksamhetsutveckling och att få medarbetare att växa och nå sin fulla potential!

Arbetsuppgifter

Du och dina medarbetare på enheten skapar värde genom att hjälpa stadens förvaltningar kring värdering och prissättning av fast egendom vid förvärv, överlåtelser och upplåtelser.

Ni är våra sakkunniga på området och agerar rådgivare inom fastighetsjuridik, inklusive hyresjuridik, plan- och byggfrågor, fastighetsbildning och miljörätt.

Ni arbetar med förhandlingar och upprättande av fastighetsrättsliga avtal i stadsutvecklingsprocessen, ansvarar för det fastighetsjuridiska arkivet, fastighetsbildnings- och inskrivningsärenden och upprätthåller korrekt information om fastighetsinnehavet på markavtalskartan, samt hanterar fastighetsrättsliga tvister.

Som enhetschef har du personal-, budget och arbetsmiljöansvar för ett 15-tal medarbetare på enheten bestående av kompetenta jurister, värderare, miljörättsexperter och avtalsadministratörer.

Du planerar utifrån beslutade mål för avdelningen och enheten och leder och fördelar arbetet med fastighetsjuridiska frågor i syfte att stötta våra förvaltningar på bästa sätt genom att tillhandahålla kunskap, kompetens och resurser.

Du driver verksamheten framåt genom att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetarna. Vidare bidrar du aktivt och strategiskt i ledningsgruppen till att tydliggöra och positionera fastighetsägarrollen. Du agera ambassadör och verkar proaktivt för ökad förståelse och inflytande ute i stadens förvaltningar.

Du rapporterar till avdelningschefen på Fastighetsavdelningen.

Kvalifikationer:

Vi söker en affärsmässig, engagerad och närvarande ledare, som ser sina medarbetare. För att nå dit vi vill med vår enhet, önskar vi ett coachande ledarskap och din förmåga att motivera och utveckla dina medarbetare, blir en viktig komponent i detta.

Teamet du ska leda är ett gäng mycket kunniga specialister, där du förväntas kunna stötta och vägleda, delegera, skapa struktur och rutiner. För att trivas och bli lyckosam i rollen som enhetschef stimuleras du av uppgiften att tillsammans med ditt team verka proaktivt för att främja dialog, kunskapsöverföring och erfarenhetsutbyte.

Tjänsten omfattar många kontaktytor och intressenter och integritet och god samarbetsförmåga är viktiga komponenter. Du besitter en mycket god kommunikativ förmåga och kan växla mellan att vara pedagogisk, entusiasmerande och även kliva in i förhandlarrollen, när det då och då behövs.

Vi ser att du har en juridisk examen alternativt är civilingenjör inom lantmäteri parallellt med att du har god erfarenhet från en chefsbefattning med personalansvar, där du framgångsrikt lett specialister.

Vidare har du förhandlingsvana och besitter goda insikter i ekonomi och budgetarbete. Din förmåga att kommunicera på svenska och engelska är mycket god.

Det är meriterande om du har några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom det fastighetsjuridiska området, samt om du har genomgått chefs- och ledarskapsutbildningar och/eller utbildningar inom fastighetsekonomi/ekonomi.

Det är också mycket meriterande om du redan har/har haft personalansvar för jurister, samt om du tidigare jobbat i komplexa verksamheter, där det ställts höga krav på samverkan och att föra dialog med många olika intressenter.

Om arbetsplatsen

På fastighetsavdelningen arbetar drygt 60 kompetenta och dedikerade medarbetare. Vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal, samt förmåner som friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv.  Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling.

Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs mer om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov. I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 13 apr 2023 (23 dagar kvar)