Enhetschef till enheten pedagogisk utveckling, förskoleförvaltningen

Enhetschef till enheten pedagogisk utveckling, förskoleförvaltningen

Lockas du av ett chefsuppdrag där du får bidra till en rolig, trygg och lärorik förskola för Malmö stads barn? Välkommen till förskoleförvaltningen!  Vi erbjuder dig en tjänst där du får vara med att driva förändringsarbete och leda en nyskapad enhet bestående av olika tvärprofessionella sektioner vars uppgift är att ge stöd till och möjliggöra utveckling i stadens förskolor med barnet i centrum. Tillsammans med drivande och kompetenta chefer och medarbetare arbetar ni för att skapa förutsättningar att säkerställa en likvärdig förskola av hög kvalitet för våra yngsta medborgare. Vi gör avtryck, vill du vara med och bygga upp denna avdelning och driva detta arbete tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter

Förskoleförvaltningen är inne i ett förändringsarbete för att med barnet i centrum skapa en likvärdig förskola av hög kvalitet. Inom ramen för kvalitets- och utvecklingsavdelningens ansvar har det inrättats en ny enhet för pedagogisk utveckling med tvärprofessionella sektioner bestående av pedagoger, specialpedagoger och psykologer som leds av 4 sektionschefer.  Som enhetschef kommer du vara direkt underställd avdelningschefen och vara en del av avdelningens ledningsgrupp.

Enhetschefens uppdrag:

  • Kärnan i uppdraget är att genom ett tillitsbaserat ledarskap leda och stödja de fyra sektionscheferna i deras uppdrag och utveckla enheten för pedagogisk utveckling. Som enhetschef har du budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för verksamheten. På enheten finns ca 80 medarbetare.
  • Enhetschefens ansvarsområde är att tillsammans med övriga chefer inom förvaltningen leda och kvalitetssäkra förvaltningens verksamhetsnära stöd, utvecklings- och uppföljningsprocesser inom det systematiska kvalitetsarbetet.
  • Som enhetschef kommer du ha ett mycket nära samarbete med enhetschefen för utveckling/utvärdering och tillsammans med sektionscheferna kommer ni arbeta vidare med att anpassa och utveckla arbetssätt och processer för att kunna erbjuda ett professionellt och ändamålsenligt stöd till förvaltningens chefer och rektorer.
  • Enhetschef ger förutsättningar för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö på enheten. Samt arbetar aktivt för en god dialog och samverkan med de fackliga organisationerna.
  • Enhetschef driver och föreslår förändring och utveckling i takt med förvaltningens behov och förändringar i omvärlden. Som enhetschef medverkar du i förvaltningsövergripande projekt och bidrar aktivt till samarbete med kollegor i förvaltningen och i staden.

 Vad erbjuder vi?

  • Ett brett uppdrag i Malmö stads tredje största förvaltning. 
  • Att arbeta mot en unik och samhällsviktig verksamhet; förskolan. Malmö stads förskoleförvaltning har en stark position nationellt.  
  • Stort fokus på utveckling och möjlighet att påverka.  
  • I rollen få leda andra ledare och ingå i en ledningsgrupp med andra erfarna ledare.
Kvalifikationer

Vem tror vi är rätt person för uppdraget? Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som chef och ledare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för en verksamhet. Vi ser erfarenhet av att leda ledare som meriterande.

För rollen behöver du ha flera års erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i förhållande till utbildningsverksamhet. Har du mångårig erfarenhet av liknande uppdrag är det starkt meriterande. Vidare är det även meriterande om du är väl förankrad i de nationella styrdokumenten kopplat till verksamhetsområdet.

Du har en akademisk examen med exempelvis pedagogik, samhällsvetenskap eller beteendevetenskap eller motsvarande erfarenhet tillsammans med utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Då vi är inne i ett förändringsarbete söker vi dig som är en trygg ledare och har erfarenhet av att leda en verksamhet och organisation i förändring. Vi ser det som meriterande om du har gått någon ledarskapsutbildning och har erfarenhet av att driva projekt. Vidare söker vi dig som har god erfarenhet av facklig samverkan och är duktig på att skapa goda relationer till din omgivning, så väl inom som utanför vår organisation och Malmö stad.

Som enhetschef ser du möjligheter i förändring, har god förmåga att visa vägen framåt och leder med tillit. Med ett entusiasmerande och kommunikativt ledarskap som karaktäriseras av lyhördhet och handlingskraft fattar du kloka och modiga beslut som bidrar till utveckling. Du drivs av en nyfikenhet inför verksamheterna och din förmåga att tänka strategiskt och se till helheten kommer att vara central. Vi söker dig som är systematisk i ditt tillvägagångssätt och har en god förmåga att sortera och prioritera utifrån verksamhetens behov.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har cirka 4700 medarbetare som varje dag möter cirka 15 600 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 195 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Vid frågor vänligen kontakta kontaktpersonerna i annonsen alternativt rekryteringskonsult Carolin Eriksson på carolin.eriksson@malmo.se alt. 070-9312571.

Första intervjuer planeras till 31/3, 3-4/4.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov

 

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (4 dagar kvar)