Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef till enheten markskötsel på kommunteknik

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Kommunteknik söker nu enhetschef till markskötsel, en enhet som består av ca 400 medarbetare på högsäsongen. Markskötsel har ansvar för drift och underhåll av allmän platsmark som exempelvis gator, torg och parker i hela Malmö stad samt förskolor, skolor och andra offentliga lokaler i delar av Malmö.

I rollen som enhetschef ingår du i kommuntekniks ledningsgrupp och bistår avdelningschefen vid framtagande av kommuntekniks verksamhetsmål och utifrån dessa tar du fram motsvarande nedbrutna strategiska och operativa mål för din egen verksamhet. Tillsammans med övriga enhetschefer ansvarar du för samordningen av kommuntekniks resurser samt investerings- och utbildningsplaner.

Som enhetschef har du övergripande ansvar för personal, budget och arbetsmiljö. Du är närmsta chef för fem sektionschefer, som i sin tur har ca 15 arbetsledare fördelat över sektionerna. I rollen som arbetsledare har man också fullt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med sektionscheferna driver du arbetet med att stärka enhetens värdegrund, attityder och arbetsmiljöklimat.

Du stödjer sektionscheferna i ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor samt genomförande av process- och verksamhetsutveckling såväl som i utbildnings-, kvalitets- och miljöfrågor. En viktig uppgift blir att tillsammans med sektionscheferna utveckla ledarrollen på enheten till ett nära, tydligt, coachande och operativt ledarskap.

I rollen ingår en aktiv omvärldsbevakning för att säkra den långsiktiga utvecklingen av din verksamhet och dess arbetsmetoder och du arbetar metodiskt och strategiskt för att nå dina mål. Du har det övergripande ansvaret för enhetens arbete med tillsyn och internkontroll i samarbete med kommuntekniks controller.

I din roll som enhetschef har du en nyckelroll att skapa goda relationer tillsammans med enhetens samarbetspartners fastighets- och gatukontoret, stadsfastigheter och arbetsmarknads- och socialförvaltningen som medför att verksamheten bedrivs på ett professionellt sätt.

Kvalifikationer

För denna ledarroll har du adekvat utbildning och vi ser gärna att du har högskoleutbildning med inriktning mot den gröna näringen. Likaså om du har ledarskapsutbildningar i bagaget.

Du har minst ett par års erfarenhet av att leda liknande verksamhet samt erfarenhet att vara chef över chefer i en stor organisation. Du har vana från förhandlingar och kunddialoger. Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning är meriterande.

Du har ledarskapsförmåga och är initiativtagande. Ditt ledarskap kännetecknas av att du är mål- och resultatinriktad, tydlig och professionell. Vidare har du en strategisk förmåga, är analytisk och kvalitetsmedveten. I osäkra och stressiga situationer känner du dig trygg och hanterar dessa med gott omdöme.

Som ledare och chef har du en personlig mognad och en erfarenhetsnivå som gör dig lämplig att själv strukturera ditt arbete samt leda, motivera och engagera dina kollegor.

Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift, mycket god datorvana samt B körkort för manuellt växlad bil.

Om arbetsplatsen

Vi är idag över 600 anställda på Kommunteknik och omsätter ca 1 miljard. Detta är kommuntekniks uppdrag:

Kommunteknik ska tillgodose behovet av en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll och skötsel inom gator, park och fastigheter samt beredskap och teknisk service.

Enheten markskötsel utför drift och underhåll av grönytor, manuell och maskinell renhållning av gator och torg, plantering, utsättning av stadens blomsterprogram och badbevakning på stadens stränder åt fastighet- och gatukontoret samt drift och underhåll av skolor, förskolor och offentliga byggnader åt stadsfastigheter.

Vi utför bland annat gräsklippning, häckklippning, ogräsrensning, sopning av miljöparkeringar och manuell renhållning i Malmö. Vi stöttar upp vid publika evenemang som Malmöfestivalen, Urban beach, Sommarscen Malmö och så vidare. Vi arbetsleder också ca 120 personer i olika arbetsmarknadsprojekt i samarbete med arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT-service och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

 

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare