Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef till avdelningen stöd, assistans och daglig verksamhet

Arbetsuppgifter

Avdelningen stöd, assistans och daglig verksamhet söker en enhetschef som vill vara med och utveckla förvaltningens arbete framåt. Som enhetschef är du direkt underställd avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Ditt uppdrag är att tillsammans med dina enhetschefskollegor skapa en effektiv och ändamålsenlig organisation som svarar mot det behov av stöd som verksamheten har för att klara uppdraget.

Den enhetschef vi ska rekrytera kommer ansvara för teamen för stöd och service, där hemtjänst är en omfattande del. I enheten ingår även Nattgrupp samt kontaktpersonverksamheten, ledsagarservice och avlösarservice inom LSS/SoL. Målgruppen är brukare med beviljade LSS och eller SoL insatser. Det kan även vara brukare med delegerade hemsjukvårdsinsatser som ingår.

Som enhetschef har du budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheten. Ditt huvudsakliga ansvar är att tillsammans med sektionschefer skapa en enhet som ger förutsättningar för medarbetare att utföra ett arbete av hög kvalitet och måluppfyllelse. Verksamheten skall i samverkan med berörda planeras, organiseras och prioriteras utifrån såväl nutid som framtida utmaningar och behov. Arbetet skall kvalitetssäkras genom att uppföljning av såväl brukarinsats som medarbetares arbetsmiljö sker som ett naturligt inslag i det verksamhetsnära arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitet-/högskoleexamen med samhällsvetenskaplig, beteendevetenskaplig- eller pedagogisk inriktning. Har du har chefs- eller ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du behöver ha en bred erfarenhet av ledarskap där personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar varit en del av uppdraget. Du behöver även ha tidigare erfarenhet från att leda andra chefer.

Vi vill att du har en gedigen arbetslivserfarenhet från funktionshinderområdet och har erfarenhet från offentlig verksamhet. Vi vill även att du har tidigare erfarenhet av facklig samverkan.

Din erfarenhet gör att du upplevs som trygg i ditt sätt att leda andra. Du förstår vikten av ett tillitsbaserat ledarskap och du skapar trygghet och engagemang genom tydlighet och ett målinriktat ledarskap. För dig är det en självklarhet att leda genom att ha ett kommunikativt- och coachande förhållningssätt gentemot dina medarbetare.

Du har en god samarbetsförmåga och förstår vikten av samverkan för att nå uppsatta mål. Som person är du flexibel och har en uttalad strategisk förmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbete och har förmågan att se ditt uppdrag i ett perspektiv som omfattar hela organisationen.

Om arbetsplatsen

Avdelningen Stöd, assistans och daglig verksamhet består idag av fem enheter med varierade verksamhetsinnehåll och insatser inom LSS och SoL.  På avdelningen finns daglig verksamhet, personlig assistans, hemtjänst, ledsagning, avlösning och kontaktpersonsverksamheten. Som stöd för verksamheternas kvalitetssäkring och utveckling finns även utvecklingssekreterare.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi använder löpande urval i denna rekrytering.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Tjänsten tas i anspråk utifrån att alla erforderliga beslut fattas.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 mars 2023 (1 dag kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare