Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef till avdelningen för livsmedelskontroll på miljöförvaltningen

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du verksamhets-, personal- och budgetansvar för kontrollenheten som är den enhet på avdelningen för livsmedelskontroll som ansvarar för den planerade tillsynen. Du kommer att, i nära samarbete med enhetschefen för kontrollstödsenheten, stötta avdelningschefen i avdelningens utveckling. Som chef förväntas du vara närvarande och med stort engagemang bidra till ett gott arbetsklimat. Du kommer att arbeta nära medarbetarna i det operativa dagliga arbetet och stötta dem för att våra mål ska kunna uppnås. Du kommer även att ha vissa operativa kontroll/tillsynsrelaterade arbetsuppgifter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom livsmedelsområdet eller annan relevant högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som livsmedelsinspektör samt av att planera och följa upp livsmedelskontrollen. Vi söker dig som har några års chefserfarenhet, gärna från politiskt styrd verksamhet, där du haft erfarenhet av verksamhets- personal och budgetansvar samt arbetat med systematiskt arbetsmiljöarbete.  

Du har goda ledaregenskaper och är därmed duktig på att skapa engagemang och delaktighet. Du är duktig kommunikativt både i tal och skrift. Du är lösningsfokuserad och duktig på att skapa goda samarbeten. Du är van vid att arbeta både självständigt och i grupp. Du är noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. 

Om arbetsplatsen

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads klimat- och miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, ansvarar för kommunens energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad. 

Avdelningen för livsmedelskontroll ansvarar för att utföra en riskbaserad, effektiv och likvärdig och ändamålsenlig kontroll på 2 700 registrerade restauranger, gatukök, caféer, industrier, grossister och livsmedelsbutiker i Malmö för att Malmöborna ska kunna erhålla säkra livsmedel. Konsumenterna står i centrum för livsmedelskontrollens arbete och livsmedelsföretag är en viktig målgrupp, eftersom kunskap är en förutsättning för att företagarna ska kunna följa lagstiftningens krav på säkra livsmedel och redlig hantering. Avdelningen arbetar också med myndighetsgemensam tillsyn för ett rättvist och tryggt Malmö genom kontroller av illegala och oregistrerade verksamheter som inte följer lagstiftningen.
Vi har fokus på ett förebyggande arbetssätt där information, dialog och rådgivning skapar förutsättningar för att bedriva väl fungerande och miljöanpassade verksamheter. Genom det förebyggande arbetet och kontinuerlig kontroll och övervakning driver vi på utvecklingen för den hållbara staden. Avdelningen för livsmedelskontroll består av tre enheter; kontrollenheten, kontrollstödsenheten och enheten för trygghet och samordnad tillsyn.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Tillträde enligt ök

Denna annons avser en (1) tillsvidareanställning. Förutsättningarna kan komma att förändras under rekryteringens gång.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att göra ett bra jobb och trivas hos på miljöförvaltningen behöver du stå bakom vår värdegrund i Malmö stad: att möta varje människa med förståelse och respekt, ha stort engagemang och mod att påverka och att använda din kreativitet för att skapa förbättringar.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete: https://malmo.se/miljo

Läs mer om miljöförvaltningen: https://malmo.se/miljoforvaltningen

Några av medarbetarna i Malmö stad: https://malmo.se/Jobb.html#VijobbariMalmostad

 
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 sep. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare