Enhetschef HR-stöd Grundskoleförvaltningen

Enhetschef HR-stöd Grundskoleförvaltningen

Tillsammans gör vi skillnad!

Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Vi ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 35 000 elever i 80 kommunala skolor. Tillsammans med 6 600 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

På HR-avdelningen möter du 40-talet kollegor, organiserade i 3 enheter. Vi jobbar i tvärfunktionella specialistteam för att stötta chefer i frågor kring HR, rekrytering och kompetensförsörjning på bästa sätt.

Vår enhetschef för HR-stöd kommer nu gå i pension och vi söker efter en ny chef som vill driva utvecklingen av teamet och bidra i HRs ledningsgrupp, för att nå målsättningen Varje chefs bästa HR-avdelning.

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef för verksamhetsnära HR-stöd kommer du att ansvara för att utveckla en välfungerande, engagerad och mycket kompetent organisation.

Enheten för verksamhetsnära HR-stöd ska ge professionellt stöd gentemot förvaltningens chefer enligt ARUBA – attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla; utifrån behov och beslutade styrdokument. Detta innebär strategiskt och operativt stöd i HR-frågor gällande exempelvis

  • Arbetsrättsliga ärenden
  • Anställnings- och lönevillkor
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete och hälsa, rehabilitering
  • Omställning
  • Samverkan och facklig verksamhet
  • Lönebildning och löneöversyn, arbetstid
  • Jämställdhet och antidiskriminering
  • Misskötsamhetsärenden

I rollen som enhetschef för verksamhetsnära HR-stöd kommer du ha arbetsmiljöansvar, budgetansvar, verksamhetsansvar samt personalansvar för 14 direktrapporterande medarbetare; HR-konsulter och HR-administratörer. Kompetensen på enheten är hög och man hanterar komplexa frågeställningar i verksamheterna.

I rollen bidrar du i HR-avdelningens ledningsgrupp, och skapar en gemensam samsyn för ett proaktivt förhållningssätt till chefsstödet i förvaltningen.

Då man jobbar utpräglat tvärfunktionellt inom HR-enheten kommer det också att innebära ett samledarskap tillsammans med Rekryteringsenheten, för bästa möjliga chefsstöd.

Kvalifikationer

Personliga kompetenser

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap, där du coachar och inspirerar medarbetare samt verkar för en öppen, kreativ och trygg arbetsmiljö. Genom ditt tillitsbaserade ledarskap får du människor att trivas, växa och utvecklas, i en verksamhet med hög grad av självständighet. Därför blir din förmåga att skapa förtroende en viktig del av ett framgångsrikt arbetssätt.

Du har en förmåga att höja blicken och arbeta med helhetssyn, kontinuerlig uppföljning och långsiktighet gällande mål- och resultat för enheten, tillsammans med medarbetarna. Du ser möjligheter till tvärfunktionellt samarbete, och kommer med idéer och lösningar där det finns utvecklingspotential i HR-organisationen.

Med god struktur skapar du förutsättningar att arbeta proaktivt i en verksamhet som styrs av behov, där din förmåga att prioritera och fatta beslut möjliggör behovsanpassning av verksamheten.

Genom din förmåga att framgångsrikt utveckla relationer på många plan skapar du givande kontaktnätverk inom och utanför den egna organisationen, som bidrar till utveckling av goda arbetssätt. Din förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är därmed mycket god.

Kvalifikationer

För att vara lyckosam i rollen ser vi att du har mångårig erfarenhet av brett HR-arbete i offentlig sektor, gärna inom skola eller andra komplexa verksamheter, och med särskilt fokus på det arbetsrättsliga området. Du har tidigare erfarenhet av att leda projekt/utredningar inom området.

Du har flerårig erfarenhet som chef och är trygg i att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet, med fullt arbetsgivaransvar.

Du har god erfarenhet av facklig samverkan.

Utbildningsmässigt har du en akademisk examen om 180 hp med inriktning mot HR/personalvetenskap inkluderat arbetsrätt, eller motsvarande erfarenhet tillsammans med utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Då är du välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 jan 2023 (1 dag kvar)