Enhetschef daglig verksamhet

Enhetschef daglig verksamhet

Arbetsuppgifter

Då en av våra nuvarande enhetschefer för daglig verksamhet LSS går vidare till ett nytt spännande uppdrag inom förvaltningen söker vi nu en inspirerande ledare till ett längre vikariat, som vill vara med och bidra till att skapa jämlika levnadsvillkor och full delaktighet för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Under hösten 2022 slutfördes ett förändringsarbete där daglig verksamhet gick från två till tre enheter för att skapa rätt förutsättningar för såväl verksamheter som chefer. Denna organisationsförändring ger dig som enhetschef en unik möjlighet att arbeta ihop och fortsätta utveckla en ny ledningsgrupp med åtta sektionschefer (första linjens chefer) samt en sekreterare.

Du är en del av avdelningen Stöd, assistans och daglig verksamhet och som enhetschef är du direkt underställd avdelningschefen. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du har möjlighet att påverka avdelningens såväl som förvaltningens utveckling.

Genom ett tillitsbaserat ledarskap med stort fokus på uppföljning, leder och planerar du verksamheten och ger sektionscheferna stöd i deras dagliga arbete. Vidare har du personal-, budget - och arbetsmiljöansvar för din enhet.

Ditt uppdrag är att skapa förutsättningar för att verksamheten bedrivs och utvecklas med hög kvalité enligt LSS-lagens intentioner och att samverka i relevanta nätverk och arbetsgrupper, både inom och utanför förvaltningen.

För att lyckas i ditt uppdrag har du stöd från chef, kollegor, chefsstöd och utvecklingssekreterare, samt från förvaltningens ekonomi-, HR- och kommunikationsavdelningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitet-/högskoleexamen med samhällsvetenskaplig, beteendevetenskaplig- eller pedagogisk inriktning, exempelvis socionomexamen. Har du har chefs- eller ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du har en bred erfarenhet av ledarskap och där personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar varit en del av uppdraget. Har du erfarenhet från att leda andra chefer är det meriterande. Vi vill att du har en gedigen arbetslivserfarenhet från funktionshinderområdet och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från offentlig verksamhet. Har du erfarenhet av facklig samverkan ser vi det som meriterande.

Din erfarenhet gör att du upplevs som trygg i ditt sätt att leda andra. Du förstår vikten av ett tillitsbaserat ledarskap och du skapar trygghet och engagemang genom tydlighet och ett målinriktat ledarskap. För dig är det en självklarhet att leda genom att ha ett kommunikativt- och coachande förhållningssätt gentemot dina medarbetare.

Du har god samarbetsförmåga och förstår vikten av samverkan för att nå uppsatta mål. Som person är du flexibel och har en uttalad strategisk förmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbete och har förmågan att se ditt uppdrag i ett perspektiv som omfattar hela organisationen.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på medarbetarnas, verksamhetens och inte minst Malmöbornas bästa. Låter detta som något för dig? Välkommen att söka tjänsten!

Välkommen att söka tjänsten!

Om arbetsplatsen

Malmö stad erbjuder daglig verksamhet i över 70 verksamheter. Ett 20-tal av dessa ingår i berörd enhet. Innehållet varierar från sinnesstimulering, social samvaro till individuellt arbete och verksamheter med skapande och konstnärligt innehåll. Enheten arbetar främst gentemot malmöbor med autism, komplexa stödbehov samt personer med förvärvad hjärnskada. Avdelningen Stöd, assistans och daglig verksamhet består idag av fem enheter med varierade verksamhetsinnehåll och insatser inom LSS och SoL.  

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstid under 2023-t.o.m. 2024
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi använder löpande urval  i denna rekrytering.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Tjänsten tas i anspråk utifrån att alla erforderliga beslut fattas.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 feb 2023 (8 dagar kvar)