Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Elevassistenter till Mellanhedens anpassade grundskola (grundsärskola)

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i en väl fungerande anpassad grundskola (grundsärskola) med kompetent och erfaren personal? Vill du vara med om att påverka och vara med om att utveckla morgondagens anpassade grundskola? Då är det här en tjänst för dig!

Mellanhedsskolan tar emot elever som läser både med inriktning ämnen och ämnesområden. Idag har vi 51 elever fördelade på sju klasser. Till hösten 2023 kommer vi att ha 11 klasser. Antal elever i klasserna varierar efter elevernas behov och utvecklingsnivå. Vi som arbetar på skolan värnar om trygghet och kamratskap för våra elever. Allas olikheter och erfarenheter ses som tillgångar. Den allmänna inställningen är att alla vuxna på skolan bryr sig om och ansvarar för alla elever tillsammans.

I din roll som elevassistent följer och stöttar du eleverna under hela skoldagen samt under deras fritidsvistelse. Du är med och skapar en trygghet för våra elever som har behov av extra ordinärt stöd. Tillsammans med våra lärare planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån individuellt anpassad pedagogik och skapar förutsägbarhet och tydlighet. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. Vi samarbetar i arbetslagen för att tillsammans skapa lyckade och lärorika dagar för våra elever.

Kvalifikationer

Till uppdraget som elevassistent söker vi dig som har minst en avslutad gymnasieutbildning och gärna en elevassistentutbildning. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta i anpassad grundskola (grundsärskola) och med barn och unga med intellektuell funktionsvariation (IF).  Du har förmåga att tolka sociala interaktioner och signaler hos elever samt arbeta på ett lågaffektivt sätt. Eftersom flera av eleverna inte har något tal är det meriterande om du har erfarenhet av att kommunicera genom TAKK/AKK och annan multimodal kommunikation, såsom bildstöd, pekkartor, samtalsmattor med mera. Du behöver också vara bekväm med omvårdnad såsom blöjbyte och hygien.

Som person tar du en roll som vuxen förebild och är trygg och tillitsskapande i ditt bemötande med våra elever. Det är viktigt att du är prestigelös, flexibel, lösningsfokuserad och trivs i en föränderlig miljö. Som person har du lätt för att samarbeta och bygger goda och trygga relationer med såväl elever som vårdnadshavare som kollegor.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Mellanhedsskolans anpassade grundskola är en skola för elever med intellektuell funktionsvariation som läser både med inriktning ämnen och ämnesområden. Vi har idag 51 elever och kommer att utöka verksamheten inför kommande läsår då vi blir en 1-9 skola och fler elever. Vi har även fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS §9:7 i samma lokaler och med samma personal.

Vår vision är att kunskap och trygghet går hand i hand. Att skapa en god lärmiljö, som möter elevens behov och där eleven får utvecklas och vara delaktig, ser vi som vårt största uppdrag för att skapa självständiga samhällsmedborgare. Vi arbetar för att skapa en bra social gemenskap som ger eleverna trygghet, vilja och lust att lära.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6800 medarbetare och 35000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 10
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juni 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare