Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Elevassistent med dövblind kompetens till Ängslättskolans anpassade grundskola

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig med dövblind kompetens som vill vara en del av oss på Ängslättskolans anpassade grundskola och fritidshem med inriktning mot ämnesområden och som vill arbeta med det viktiga uppdraget som elevassistent!

Vi befinner oss ute på Broskolan med 9 klasser i årskurserna 1 - 6. På Ängslättskolan/Broskolan arbetar vi med likvärdig utbildning och anpassad lärmiljö. Arbetet präglas av tydliggörande pedagogik, AKK samt lågaffektivt bemötande. Som elevassistent i grundsärskolan arbetar du med en eller flera elever i skola och på fritidshem. Du ingår i arbetslag med klassen och i arbetslag på fritidshem. Du arbetar tillsammans med andra yrkesgrupper. I din roll som elevassistent följer du eleverna under hela dagen och bidrar till elevernas hela utveckling. Vidare är du delaktig i planering och genomför samt utvärderar det pedagogiska arbetet med eleverna under ledning av ansvariga pedagoger i skola och på fritidshemmet. Du är en del av fritidshemmets arbetslag som i samarbete med ansvarig pedagog och med PDM bidrar till fritidshemmets verksamhetsutveckling. I ditt uppdrag ingår även omvårdnad och i vissa fall egenvård. Arbetet som elevassistent innebär varierande arbetsuppgifter utifrån elevers olika förutsättningar. Vidare kan vissa ansvarsuppgifter även ingå i uppdraget.

Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning, är den från barn- och fritidsprogrammet ser vi det som meriterande. Du har utbildning och kompetens i dövblindhet och erfarenhet av arbete med elever med dövblindhet. Tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent inom anpassad grundskola (grundsärskola) är meriterande. Vidare ser vi gärna att du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med AKK samt kunskap och erfarenhet om olika funktionsvariationer. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet.

För att passa som elevassistent ska du ha ett professionellt förhållningssätt. Förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag samt vara flexibel i ditt arbetssätt. Som person axlar du rollen som vuxen förebild, skapar trygghet och tillit i ditt bemötande med eleverna. Du har lätt för att skapa goda relationer i din kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver kunna ta eget ansvar i ditt arbete både i klassrummet och på fritidshemmet. Du behöver delta aktivt i skolan/fritidshemmets arbetslag olika gemensamma uppgifter.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Ängslättskolan ligger i Bunkeflostrand och är en treparallellig F-6 skola med grundsärskola åk 1-6 med elva klasser. Ängslättskolan arbetar efter Bunkeflomodellen med fysisk aktivitet på schemat varje dag. Vi arbetar med skolans digitala utveckling och alla elever har tillgång till en egen Chromebook eller iPad. Vår grundsärskola som tar emot elever i åk 1-6 är indelad i grundsärskola mot ämnen samt grundsärskola mot ämnesområden. Våra elever som läser mot ämnesområden har sin undervisning på Broskolan och våra elever som läser mot ämnen har sin undervisning på Ängslättskolan. Som medarbetare på Ängslättskolan driver du pedagogiskt utvecklingsarbete tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget. Vi tillvaratar och uppmärksammar varandras kompetenser. Alla elever och all personal som arbetar på Ängslättskolan ska känna trygghet, glädje och trivsel. Vi arbetar med att anpassa lärmiljön

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6800 medarbetare och 35000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-08-14

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 juni 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare