Ekonom till förskoleförvaltningen

Ekonom till förskoleförvaltningen

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss arbetar du med budget, prognos och annan ekonomistyrning kopplat till barn och platser inom förskoleverksamheten. Du kommer arbeta i vårt elevadministrativa system med ersättningar till kommunala och fristående verksamheter. Du kommer ha ett nära samarbete med enheter inom förskoleförvaltningen och andra myndigheter inom offentlig förvaltning. Du är även enhetens kontaktperson för ekonomirelaterade frågor mot fristående verksamhet och andra kommuner.

Som ekonom hos oss hanterar du en rad olika arbetsuppgifter med skiftande grad av komplexitet och innehåll. Det innebär att du jobbar såväl strategiskt som operativt med ekonomifrågor och får användning för din administrativa kompetens. Tjänsten infattar även självständigt utredningsarbete med utgångspunkt i skollagen, med särskilt fokus på bedömning av huvudmäns ekonomiska förutsättningar samt ägar- och ledningsprövning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi på minst kandidatnivå.
Är din examen inom företagsekonomi ser vi det som meriterande. Om du har erfarenhet av budget-, prognos- och analysarbete ser vi även det som meriterande och då gärna inom offentlig verksamhet. Vi värdesätter att du har en god förmåga att på ett pedagogiskt sätt förmedla ekonomisk information och kunskap.

Du har god analytisk förmåga samt är van att jobba med och prioritera bland flera uppgifter samtidigt. Du tar stort ansvar för dina uppgifter, arbetar strukturerat och driver arbetet framåt. Samtidigt är du lyhörd och utåtriktad, gillar att samverka med kollegor och uppdragsgivare för att nå bra resultat. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom Office-paketet, i synnerhet Excel. Har du dessutom erfarenhet av andra system såsom Qlik Sense och Raindance är det en merit. Har du erfarenhet av myndighetsutövning, handläggning eller utredningsarbete inom offentlig förvaltning ser vi det som meriterande.

Om arbetsplatsen

Ekonomienheten ansvarar för förvaltningens ekonomistyrning. Enheten har stort fokus på budget, uppföljning och analys. Vi är också en stödfunktion åt verksamhet, förvaltningsledning och nämndens politiker. Enheten arbetar dessutom med utredningar och analyser för att utveckla verksamheten i Malmö Stad. Du kommer att möta många härliga och engagerade kollegor som brinner för att förskoleverksamheten ska fortsätta att utvecklas på bästa sätt.

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har 4 700 medarbetare som varje dag möter 16 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Vi har en omsättning på 3 miljarder kronor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Varmt välkommen med din ansökan!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (4 dagar kvar)