Hoppa till innehåll
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Malmö är en stad i ständig rörelse. Vi som arbetar i Malmö stad skapar kraft i den rörelsen med våra olikheter, erfarenheter och talanger. Vi söker dig som har ett brett samhällsintresse och som vill arbeta i en central roll med ekonomisk styrning.

I uppdraget som controller på stadskontoret kommer du att ha ett varierande och utvecklande arbete med budget- och uppföljningsprocessen på stadsövergripande nivå. Tillsammans med kollegor kommer du att leda, samordna och utveckla stadens budget- och uppföljningsprocess och driva förbättringar för ökad effektivitet. Du genomför självständigt kvalificerade analyser och uppföljning av kostnader och intäkter samt ansvarar för framtagning, analys och uppföljning av nyckeltal. Du agerar stöd till stadens förvaltningar i frågor som rör ekonomisk styrning och genomför ekonomiska utredningsuppdrag. Det ingår också att ta fram beslutsunderlag, bereda och skriva ärenden till kommunstyrelsen samt vara föredragande i olika frågor som rör stadens ekonomi. Du kommer att leda och delta i projekt inom ekonomiområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har mångårig aktuell erfarenhet av kvalificerat controllerarbete och goda kunskaper om budgetuppföljning och ekonomistyrning. Mycket goda IT-kunskaper, specifikt kunskaper i Excel samt erfarenhet av att hantera och analysera stora datamängder är nödvändigt för tjänsten. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete med verksamhetsuppföljning och ekonomiuppföljning samt att genomföra informationsträffar och hålla utbildningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från större politiskt styrd organisation och erfarenhet av att leda och samordna arbete med processer och projekt. 

Du är utvecklingsinriktad och har stark initiativförmåga. Du är van att arbeta självständigt men också med att planera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du är strukturerad, analytisk och har förmågan att växla mellan detaljer och helhet. Du är drivande i ditt sätt att hantera olika processer som involverar flera intressenter och ser till att hålla tidsramar. Du är van att arbeta i team och etablerar naturligt goda relationer och värdefulla nätverk. Du är trygg i att kommunicera och presentera resultat och siffror på ett pedagogiskt sätt. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen leder ekonomiarbetet för staden som helhet. Avdelningen förvaltar stadens ekonomisystem och rapporteringssystem. Här finns också stadens strategiska inköpsverksamhet. Tjänsten som controller är placerad på enheten för ekonomisk styrning som ansvarar för kommunens samlade ekonomistyrning och strategiska lokalförsörjning.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling – alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare