Hoppa till innehåll

Controller till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Arbetsuppgifter

Detta är ett uppdrag för dig som trivs med variationen mellan att arbeta konsultativt och analytiskt gentemot chefer i frågor inom ekonomiområdet och att arbeta självständigt med övergripande uppdrag som kräver specialisering. En vanlig dag på jobbet kommer du arbeta både med frågor av övergripande karaktär och operativa uppgifter som kräver stort fokus på detaljer.

Grunden i uppdraget är att vara verksamhetsstöd inom ekonomi till ett antal enheter inom vuxenutbildningen samt externt upphandlad utbildning inom vuxenutbildningsområdet. Det innebär bland annat att i samarbete med chefer inom gymnasieskola och på utbildningskontoret göra kvalificerade analyser, prognoser och åtgärdsplaner. Du upprättar enhetsbudgetar för de verksamheter du stödjer och då flera av verksamheterna har en komplex organisation med olika utbildnings- och verksamhetsformer krävs det att man är trygg i rollen. Det är även viktigt att du har både bredd och djup i din kompetens. Som controller är du ett professionellt stöd till verksamheterna, utbildar och är rådgivande i frågor av ekonomisk karaktär. Mycket av arbetet sker löpande vilket kräver flexibilitet för att möta nya frågeställningar och en självständighet i arbetet.

I den här tjänsten kommer du att arbeta specialiserat inom området personalkostnader, vilket innebär systematisk analys av personalkostnader i sin helhet, i budgetering, fördelning, uppföljning och helårsprognos. I uppdraget ingår ansvar för att bevaka, förstå och leda upphandlingsprocessen av externa aktörer inom vuxenutbildningen. Vidare kommer du även att ansvara för budgetering, analys och uppföljning av förvaltningens investeringar.

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs:

  • högskoleexamen (180 hp) med inriktning ekonomi
  • minst två års erfarenhet av självständigt och kvalificerat ekonomiarbete innefattande budget och uppföljning 
  • god digital kompetens och förmåga att snabbt sätta sig in i nya program och system 
  • god kunskap i Office-paketet, framförallt i Excel och Powerpoint 
  • god svenska i tal och skrift 

Det är meriterande om du har:

  • arbetat med liknande uppgifter inom offentlig verksamhet 
  • erfarenhethet av upphandling i offentlig verksamhet
  • kunskaper i Excel på avancerad nivå 

Vi söker dig som har ett strukturerat arbetssätt samtidigt och en förmåga att se detaljer samtidgt som du har en helhetsblick på verksamhet, förvaltning och Malmö stad. För att vara ett professionellt stöd till chefer behöver du vara nyfiken på verksamheternas behov, utmaningar och frågeställningar. Du tar initiativ och trygg i att vägleda chefer i frågor av ekonomisk karaktär. Det kräver lyhördhet och att du kan kommunicera ekonomi på ett sätt som är anpassat efter sammanhang och mottagare. Vidare bidrar du till att skapa goda samarbeten med kollegor inom olika professioner och har ett tillmötesgående och serviceinriktat sätt. Arbetet ställer krav på att du självständigt driver och slutför uppgifter samt har en god förmåga att planera och prioritera effektivt. 

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Typ av anställning
http://malmo.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga
Malmö stad
Organisation & ledning
Företagslogga