Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Controller till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Detta är ett uppdrag för dig som trivs med variationen mellan att arbeta konsultativt och analytiskt gentemot chefer i frågor inom ekonomiområdet och att arbeta självständigt med övergripande uppdrag som kräver specialisering. En vanlig dag på jobbet kommer du arbeta både med frågor av övergripande karaktär och operativa uppgifter som kräver stort fokus på detaljer.

Grunden i uppdraget är att vara verksamhetsstöd inom ekonomi till ett antal gymnasieskolor där du är en del av respektive skolas ledningsgruppsarbete. Det innebär bland annat att i samarbete med chefer inom gymnasieskola och på utbildningskontoret göra kvalificerade analyser, prognoser och åtgärdsplaner. Du upprättar enhetsbudgetar för de verksamheter du stödjer och då flera av verksamheterna har en komplex organisation med olika utbildnings- och verksamhetsformer krävs det att man är trygg i rollen. Det är även viktigt att du har både bredd och djup i din kompetens. Som controller är du ett professionellt stöd till verksamheterna, utbildar och är rådgivande i frågor av ekonomisk karaktär. Mycket av arbetet sker löpande vilket kräver flexibilitet för att möta nya frågeställningar och en självständighet i arbetet.

Utöver grunduppdraget kommer man att arbeta med övergripande uppdrag som kräver specialisering. I den här tjänsten innebär specialiseringen ett helhetsansvar för hyreskostnader i förvaltningen, från budgetering och fördelning till uppföljning och helårsprognos. Detta kräver ett nära samarbete med kollegor, verksamhet och enheten för fysisk miljö. Du säkerställer att vi uppfyller "bidrag på lika villkor" i kommunal gymnasial verksamhet samt programnivå. Vidare kommer du tillsammans med kollegor på avdelningen att arbeta med kvalificerat utvecklingsarbete. Det kan bland annat handla om att ta fram modeller, mallar och presentationsmaterial till huvudman.

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs:

  • högskoleexamen (180 hp) med inriktning ekonomi
  • minst tre års erfarenhet av självständigt och kvalificerat ekonomiarbete innefattande budget och uppföljning 
  • god digital kompetens och förmåga att snabbt sätta sig in i nya program och system 
  • god kunskap i Office-paketet, framförallt i Excel och Powerpoint 
  • god svenska i tal och skrift 

Det är meriterande om du har:

  • arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet 
  • kunskaper i Excel på avancerad nivå 

Vi söker dig som har ett strukturerat arbetssätt samtidigt och en förmåga att se detaljer samtidgt som du har en helhetsblick på verksamhet, förvaltning och Malmö stad. För att vara ett professionellt stöd till chefer behöver du vara nyfiken på verksamheternas behov, utmaningar och frågeställningar. Du tar initiativ och trygg i att vägleda chefer i frågor av ekonomisk karaktär. Det kräver lyhördhet och att du kan kommunicera ekonomi på ett sätt som är anpassat efter sammanhang och mottagare. Vidare bidrar du till att skapa goda samarbeten med kollegor inom olika professioner och har ett tillmötesgående och serviceinriktat sätt. Arbetet ställer krav på att du självständigt driver och slutför uppgifter samt har en god förmåga att planera och prioritera effektivt. 

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare