Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Controller till arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Arbetsuppgifter

Sveriges största socialförvaltning söker en controller som vill göra skillnad!

Som controller hos oss kommer du att få en omväxlande roll med spännande förändrings- och utvecklingsprojekt, många kontaktytor och möjligheten att skapa ett ekonomiskt engagemang hos chefer och medarbetare. Du blir en viktig resurs för ledningen såväl som för verksamheten i vår organisation. Din roll kommer att handla till stor del om ekonomi och verksamhetsstyrning, men omfattar även utredningar och omvärldsbevakning inom ditt ansvarsområde. Det är ett perfekt arbete för dig som gillar att jobba med siffror och analyser men är flexibel och gillar att ha föränderliga arbetsuppgifter. Fokus ligger mycket på framtiden och hur man planerar verksamhet utifrån sin tilldelade budgetram samt hur man analyserar ekonomiska resultat utifrån verksamhetsstatistik. Dina främsta ansvarsområden kommer att bli:

  • Arbete med budget, uppföljning och sammanställningar av prognos inom ditt ansvarsområde
  • Att ta fram relevanta mätinstrument och med din kunskap medverka aktivt i ledning, utveckling och förbättring av verksamheten
  • Att leda och samordna arbete inom ditt team. Du ingår även i ett team som består av andra controllers och bidrar till framtagande av förvaltningsövergripande budget, uppföljning och prognoser.
  • Framtagande och sammanställning av ekonomiska nyckeltal
  • Eventuella utredningar med koppling till ditt ansvarsområde
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen på minst kandidatnivå inom ekonomi eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utöver det så kräver tjänsten att du har minst 3 års erfarenhet av liknande tjänst.

Det är meriterande om du har arbetat inom kommunal verksamhet tidigare samt. Vi ser det även som en fördel om du har goda kunskaper i Raindance, QlikSense och Office-paketet.

Det är viktigt att du har god förmåga att författa rapporter och beslutsunderlag. Som person har du en fallenhet för att snabbt förstå, sammanfatta och förmedla information, både i tal och i skrift. Utöver detta söker vi någon som:  

• har en utpräglad analytisk förmåga
• har en mycket god förmåga att inta ett helhetsperspektiv
• är ansvarstagande och drivande samt når resultat och håller deadlines
• skapar engagemang och är en prestigelös lagspelare

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. Vi kan komma att tillämpa löpande urval.  

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 apr. 2023 (10 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare