Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Controller med BI-kompetens

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Malmö växer. Sällan har stadsutveckling varit mer spännande än i Malmö, just här och nu. Vill du vara med och forma nästa kapitel för staden, och för stadsbyggnadskontoret?

Vi söker nu en utvecklingsorienterad controller med BI-kompetens till ett brett uppdrag inom vår ekonomi- och utvecklingsenhet.

Verksamhetsstatistik

Du samordnar och utvecklar det förvaltningsövergripande arbetet med verksamhetsstatistik och nöjd kund-index. I rollen ansvarar du för att driva utvecklingen av förvaltningens uppföljning genom BI-verktygen (exempelvis QlikSense, Power BI) utifrån verksamhetens behov. Du strukturerar data från flera datakällor och visualiserar den på ett anpassat sätt för olika målgrupper, såväl inom förvaltningen som för Malmö stad, politikerna och våra medborgare. 

Processutveckling ekonomi- och verksamhetsstyrning

Du deltar aktivt i förvaltningens processutveckling av ekonomi- och verksamhetsstyrning och övriga ekonomiprocesser och anpassar och utvecklar det digitala stödet med (exempelvis) automatiserade lösningar.

Verksamhetsnära stöd

Utifrån ett helhetsperspektiv utgör du, tillsammans med övriga controllers, ett verksamhetsnära och konsultativt stöd till stadsbyggnadskontorets chefer.

Stödet omfattar bland annat arbete med planering, budget, uppföljning, prognos och analys av utfall och resultat. Du blir ett naturligt bollplank som sakkunnig inom ditt ansvarsområde.

Övriga uppgifter

  • medverka i och ibland leda projekt och utredningar
  • delta i arbetet kring intern kontroll och riskhantering
  • delta i upphandlingar
  • delta i andra inom enheten förekommande uppgifter
Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från offentlig organisation.

Du har god förståelse för ekonomiprocesser och har god vana av att arbeta i ekonomi-, uppföljnings- och analyssystem. Du är en skicklig och kvalificerad användare av QlikSense eller Power BI och har även mycket goda färdigheter i Excel. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- arbete i en politiskt styrd organisation

- arbete inom samhällsbyggnad

- utveckling av ekonomiprocesser

- att skriva fram och föredra rapporter, beslutsunderlag och presentationer

- aktuella kunskaper och färdigheter att jobba i stödsystemen Raindance och Stratsys.

Du strävar efter ständiga förbättringar men har även förmågan att stanna kvar i det som fungerar bra. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är lyhörd för verksamhetens behov och har en prestigelös och lösningsorienterad attityd. Vidare är du strukturerad, noggrann, analytisk och har en utpräglad servicekänsla. Det faller sig naturligt för dig att skapa goda relationer och att på ett pedagogiskt och visuellt tilltalande sätt kommunicera målgruppsanpassat.

Du trivs med ett varierande arbetstempo och har förmågan att prioritera och strukturera arbetet på både kort och lång sikt (ibland med kort framförhållning.)

Du trivs med en arbetsroll som innebär mycket samverkan med andra, såväl internt som externt. Du har ett uppmuntrande, coachande och inkluderande förhållningssätt och tillför positiv energi i en grupp. Samarbete är något du värderar högt och du bidrar med ett nyskapande tänk och en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

Rollen som controller ingår i Ekonomi- och utvecklingsenheten som tillhör avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd. Avdelningen består av fyra enheter; Ekonomi- och utveckling, HR, Kommunikation samt Arkiv och kansli.

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar vi förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i.

Stadsbyggnadskontoret är en dynamisk och kreativ arbetsplats, med lokaler mitt i Malmös centrum. Vi är 230 medarbetare och drygt 20 chefer, fördelat på fyra olika avdelningar. Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare