Controller, Kulturförvaltningen Malmö stad

Controller, Kulturförvaltningen Malmö stad

Malmö är Sveriges snabbast växande stad och en global mötesplats med 186 nationaliteter och över 150 olika språk. Med utgångspunkt i konst, folkbildning och kreativt skapande ska kultur fortsätta utveckla och berika hela Malmö. Malmö stads kulturförvaltning med sina 600 medarbetare arbetar för att fler malmöbor ska involveras, bli hörda och aktiveras genom kultur i vår stad.

Kulturförvaltningen består av Malmö Konsthall, Malmö Konstmuseum, Malmö Kulturskola, Malmö Museer, Stadsarkivet, Biblioteken i Malmö, Kulturarrangemang och mötesplatser, samt Kulturstaben där administration och stödfunktioner arbetar centralt gentemot kulturverksamheterna. Just nu söker ekonomiavdelningen inom Kulturstaben efter ny controller som kan stötta förvaltningens arbete och på så sätt bidra till uppdraget att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling i Malmö stad!

Arbetsuppgifter:

Tjänsten är placerad centralt på ekonomiavdelningen på Kulturförvaltningen som består av 3 controllers och en ekonomichef. Ekonomiavdelningen ansvarar för ekonomiarbetet för samtliga verksamheter. Denna tjänst innebär att ge stöd till biblioteken i Malmö gällande budget och uppföljning. Som controller deltar du även i bibliotekets ledningsgruppsmöten samt i arbetet med intern kontroll för hela förvaltningen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi. Vi ser gärna att du har erfarenhet som controller eller liknande befattning och att du har arbetat med olika ekonomisystem/verktyg. Malmö stad arbetar i Raindance, Qlik View och Stratsys. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat inom offentlig sektor.

Arbetet innebär många kontakter och därför måste du ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer, samt ha en god pedagogisk förmåga. Du ska vara van vid att arbeta självständigt, ta ansvar och egna initiativ samt förmåga att kommunicera väl i både tal och skrift.

Information om tjänsten:

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt:

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Observera att Malmö stad inte tar emot personliga brev utan i stället ber sökande att svara på ett antal urvalsfrågor. Dessa frågor är relativt omfattande och vi uppmanar sökande att ha gott om tid att svara på dem.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 10 feb 2023 (7 dagar kvar)