Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Byggprojektledare (vikariat)

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Malmö utvecklas i snabb takt, det är många som vill bo i, verka i och besöka vår stad. På Stadsfastigheter förvaltar och utvecklar vi Malmö Stads förskolor, skolor, stöd- och äldreboenden samt kultur- och fritidsanläggningar. Vi befinner oss in en intensiv utvecklingsfas med riktningen att skapa ett Malmö, en sammanhållen stad.

Projektenheten bygger om och bygger nytt på uppdrag från våra lokalnyttjande förvaltningar. Projektenheten har uppdraget att driva byggprojekt, och vi är involverade från idéstadiet hela vägen fram till överlämning av den färdiga byggnaden till lokalnyttjaren och fastighetsförvaltaren. Projektenheten söker nu en ny byggprojektledare.

Som byggprojektledare driver du ny-, om- och tillbyggnationer inom fastighetsbeståndet genom hela byggprocessen: från idé genom projektering, upphandling och produktion till slutbesiktning och överlämning. Du kommer att driva och styra stora/komplexa projekt. I rollen som byggprojektledare förutsätts du också vara delaktig i verksamhetsutveckling. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som civili-/högskoleingenjör inom väg och vatten eller annan likvärdig utbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha minst 5 års dokumenterad erfarenhet inom bygg- eller fastighetsbranschen. Du behöver också ha dokumenterad erfarenhet och kompetens inom entreprenadjuridik samt bygg- och fastighetsteknik. Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift är krav för tjänsten. Vi ser dessutom gärna att du har arbetslivserfarenhet av att driva projekt med fokus på hållbar utveckling samt kunskap om lagen om offentlig upphandling och arbetslivserfarenhet av upphandling av entreprenader.

Du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Det är en självklarhet för dig att leverera resultat med kvalitet på utsatt tid. I rollen ingår både interna och externa kontakter, därför behöver du ha en god förmåga att kommunicera och förhandla med andra. I arbetet ingår också att kunna finna lösningar på kundernas önskemål, till exempel när det gäller ny- om- och tillbyggnader vilket gör att det är viktigt att du analyserar situationen, ser lösningar och utvecklingsmöjligheter i olika situationer.

Eftersom allt Malmö stad gör grundar sig i våra värdeord respekt, engagemang och kreativitet är det viktigt att dessa värden känns lika självklara för dig som de är för oss i vårt arbete.  

Om arbetsplatsen

Stadsfastigheters 190 anställda förvaltar Malmö stads fastigheter för skola, barnomsorg, äldreomsorg och kultur. Beståndet uppgår till över 1,8 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen ca 2 miljarder kronor. Vår viktigaste uppgift är att tillgodose våra lokalnyttjares behov av väl fungerande lokaler.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vikariat 11 mån.
Omfattning: Heltid
Möjlighet till distansarbete: Ja utifrån verksamhetens behov
Antal tjänster: 2
Tillträde: September 2024 eller enligt överenskommelse

Övrigt

På serviceförvaltningen erbjuder vi möjlighet till distansarbete, förutsatt att det fungerar för verksamheten och passar dina individuella förutsättningar. I denna tjänst finns det möjlighet till distansarbete på deltid efter dialog med din chef.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
 
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juni 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren