Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Bostadsförvaltare till kontraktsektionen på lägenhetsenheten

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker nu en bostadsförvaltare till kontraktssektionen som svarar för den juridiska, ekonomiska och tekniska förvaltningen av Malmö stads drygt 1500 inhyrda lägenheter för socialt boende och boende via bosättningslagen. I tjänsten kommer du att ha en aktiv kontakt med fastighetsägare angående förvaltningsfrågor.

Du arbetar även med förhandlingar med fastighetsägare för att bevara ett gott samarbete och för att säkerställa professionell hantering av våra lägenheter. Bland annat kommer du att, tillsammans med tillsynssektionen och tillfälligt boende utan stöd, vara ansvarig för att lägenheterna som vi förhyr sköts och är i gott skick.

Då vi har samverkan med många olika fastighetsägare ingår det i rollen att verka för att dessa upparbetade samarbeten underhålls och bibehålls. För rollen krävs vidare att du har kunskaper om hyreslagen och har ett intresse för att förhandla. Du kommer att arbeta med upprättandet av hyreskontrakt, utföra lägenhetsbesiktningar och hantera olika typer av hyresjuridiska frågor.

Du kommer även arbeta i nära kontakt med socialtjänsten i hyresgästärenden exempelvis avseende utredningar av störningar. Du har även möten med hyresgäster gällande dessa frågor.

Arbetet är spännande varierande och utvecklande. Du kommer ingå i ett väl sammansvetsat team av duktiga förvaltare, där man hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Hos oss har du möjlighet att utveckla både ditt intresse för förvaltning och för människor samtidigt som du bidrar till att minska hemlösheten i Malmö. Du kommer att ha ett viktigt och meningsfullt uppdrag.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha:

  • Högskoleutbildning eller yrkesförberedande utbildning inom fastighetsföretagande eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
  • Erfarenhet från fastighetsbranschen eller av boendefrågor inom offentlig verksamhet, kunskaper om hyreslagen och ett intresse för att förhandla 
  • God datorvana och god vana av officepaketet
  • God kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av bosocialt arbete som omfattas av bland annat social hållbarhet, trygghet och trivsel, men även störningar, varningar och tillhörande uppföljning
  • Erfarenheter av att arbeta med hyresjuridik och hyreslagen
  • Erfarenhet av att arbeta i fastighetssystem, gärna Momentum
  • B-körkort 

Som bostadsförvaltare har du många samarbeten och kontakter, både internt och externt och därmed behöver du vara både vara utåtriktad och samarbetsinriktad. Ibland kommer du att möta människor i utsatta livssituationer och utifrån det behöver du alltid ha ett gott bemötande men också vara trygg och stabil och kunna skilja på det privata och professionella, se relationer i sitt rätta perspektiv och visa på ett gott omdöme.  Du behöver ha en god kommunikativ förmåga och vara tydlig i såväl tal som skrift. Du har vidare en fallenhet att se till helheten och tar också hänsyn till det större perspektivet i situationer då du fattar beslut eller gör olika typer av prioriteringar. 

Du är van vid av att planera och strukturera ditt arbete självständigt men uppdraget kräver också att du har en god nivå av flexibilitet och att du därmed kan planera om eller hantera förändringar på ett bra sätt. Vidare är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan.

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Lägenhetsenheten har det administrativa och tekniska ansvaret för de lägenheter som kommunen hyr ut med andrahandskontrakt till de personer som av olika skäl inte kan erhålla hyresavtal.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren