Biträdande rektor till Elinelundsskolan

Biträdande rektor till Elinelundsskolan

Arbetsuppgifter

Nu har du möjlighet att ta dig an en utvecklande tjänst som biträdande rektor på Elinelundsskolan!

Vi erbjuder en ny och vacker byggnad med luftiga moderna lokaler. På skolan finns arbetsrum för personalen och grupprum till alla hemklassrum. Skolan ligger i de vackra omgivningarna vid randen av Limhamns kalkbrott med en vacker vy över Öresundsbron och Elinelundsgården och dess park precis bakom. Elinelundsskolan kommer så småningom att omfatta en verksamhet för 630 elever i årskurserna F-9. Målsättningen för verksamheten är Varje elevs bästa skola som vi arbetar med genom att hitta strategier för varje elev och stärka denna i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling, i skolan och på fritidshemmet.

Läsåret 2021/2022 kommer Elinelundsskolan att ansvara för årskurserna F-7 och kommer successivt att byggas ut. Vi behöver dig som är intresserad av att tillsammans med oss utveckla vår nya fina skola.

I rollen som biträdande rektor kommer du att ingå i skolans ledningsgrupp, som förutom dig kommer att bestå av rektor, en administrativ chef och två biträdande rektorer. Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får.

Du har:

  • Personal och ledningsansvar
  • Budgetansvar
  • Skolutvecklingsansvar
  • Uppföljningsansvar

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Kvalifikationer

Du som söker har en akademisk utbildning minst motsvarande fil kand 180 hp med pedagogisk inriktning mot grundskola. Har du gått rektorsutbildningen eller annat ledarutvecklingsprogram/-utbildning ser vi det som meriterande. Ledarerfarenhet inom grundskola krävs och har du skolledarerfarenhet eller annan likvärdig chefserfarenhet ser vi det som meriterande. Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete är ett krav.

Vi söker dig som är strukturerad, organiserad och har lätt för att se helheter och hur saker och ting hänger samman. Du tycker det är viktigt med personlig utveckling, både hos dig själv och dina medarbetare - där du ger tydlig feedback, uppmuntran och vägledning. Du har vidare en optimistisk och flexibel inställning till din omgivning och olika situationer som kan uppkomma.

Låter detta som en tjänst för dig?

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Elinelundsskolan är en nybyggd F-9 skola som ligger mitt i en framväxande ny stadsdel i Malmös södra område belägen mellan Limhamn och Hyllie. Med ett naturnära läge har Elinelundsskolan spännande placering intill det stora Kalkbrottet och lärmiljöerna skapar mycket goda förutsättningar för undervisning och lärande. Vi är en verksamhet som är under uppbyggnad och hos oss får lösningsfokus och kreativitet stort utrymme för att skapa den bästa skolan för våra elever.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 3 feb 2023 (2 dagar kvar)