Barnskötare till Sifs förskola

Barnskötare till Sifs förskola

Om arbetsplatsen

Nu är det äntligen dags! Sifs förskola ligger i det expansiva Hyllieområdet med närhet till parker, köpcentrum och Hyllie station. Förskolan är helt nybyggd och öppnar i augusti 2023. Här kommer det finnas åtta avdelningar och ljusa och moderna lokaler.

Avdelningarna är planerade för att inbjuda till samarbete med stora dörrar emellan som både går att öppna upp och hålla stängda utefter behov. Förskolan har flera gemensamma utrymmen som rörelserum, vattenlek, ateljé, digital verkstad och byggateljé. Förskolan har en fantastisk utsikt över vattentornet och dagvattenparken och har en utemiljö med många utmaningar till barnen där en del är anpassad för de allra yngsta. Utbildningen kommer utgå från barnens intressen genom ett projekterande arbetssätt.

I förskoleområdet finns ett nära ledarskap som arbetar tillitsbaserat och eftersträvar transparens och delaktighet.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb
Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Arbetslagen kommer ha en och en halv timmes gemensam verksamhetsutvecklingstid per vecka, fyra verksamhetsutvecklingskvällar och fyra verksamhetsutvecklingsdagar per år.

I förskoleområdet arbetar man med läslyftet som bygger på kollegialt lärande och leds av förste förskollärare samt en förskollärare från varje förskola. Projektet syftar till ökad kvalitet och förbättrade kunskaper kring högläsning.

Under uppstartstiden kommer fokus i arbetet vara att bygga gemensamma strukturer där all personal kommer ha stort inflytande. Under den första tiden kommer även stor vikt läggas på inskolningar där du som tillsammans med arbetslaget ansvarar för att bygga tillitsfulla relationer med barn och vårdnadshavare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Vi söker dig som vill vara med att starta upp en modern förskola för barnens bästa, dig som vill bidra till att skapa en teamkänsla som bygger på arbetsglädje och hög arbetsmoral.

Vi söker dig som är nyfiken på barnet och dess intressen och förmågor, dig som värdesätter inskolning, anknytning och relationell pedagogik.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 10
Tillträde: 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 15 apr 2023 (25 dagar kvar)