Barnskötare till Hästhagens förskola

Barnskötare till Hästhagens förskola

Om arbetsplatsen

Hästhagens förskola ligger i centrala Malmö mellan Pildammsparken och Slottsparken. Under 2023 kommer förskolan att avvecklas och verksamheten flyttas till närliggande Bollens förskola som är planerad att öppna i augusti 2023 på Gamla Idrottsplatsen, Carl Gustafs väg 22. I samband med detta kommer vi även öppna åtta nya avdelningar på förskolan. 

På Hästhagens förskola arbetar vi projekterande utifrån barnens intressen och funderingar. Leken och upptäckarglädjen används som utgångspunkt i den pedagogiska verksamheten. Personalen organiserar utbildningen så att barnen ges rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, intresse samt behov. Vår vision är Rätten att vara och bli sig själv. Vårt arbete med värdegrunden och inkludering tar stor plats i vårt gemensamma lärande. En del av detta är arbetet med TAKK - Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation.

Förskolan ingår i ett rektorsområde med fem förskolor som alla är centralt placerade intill och i Pildammsparken. Vi har nära till alla våra förskolor och kan promenera mellan dem. I rektorsområdet finns möjlighet att skapa de bästa förutsättningarna för alla att utvecklas. Vi arbetar exempelvis med aktionsforskning genom kollegialt lärande inom såväl som mellan förskolorna, för samtliga medarbetare. Vi har en engagerad och närvarande ledningsgrupp som består av två förste förskollärare, tre biträdande rektorer och en rektor. Fokus är en god arbetsmiljö som ger alla medarbetare utrymme att utvecklas och växa i sin yrkesroll.

Vi strävar efter hållbara arbetsplatser där människor växer oavsett rollen och uppdraget. Vi behövs i vår organisation och vi är alla lika viktiga i ”Barnens bästa förskola”.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb
Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som kollega på Hästhagens Förskola ingår du i ett team med en härlig vi-känsla och hög ambitionsnivå. Vi är engagerade och driver en verksamhet där vårt systematiska kvalitetsarbete lyser igenom. Du behöver se barnen som kompetenta, visa tillit till deras olika förmågor samt utmana de vidare. Vikten av goda relationer är en central del samt ett gott samarbete med barn, vårdnadshavare och kollegor. Barns och vårdnadshavares delaktighet är en resurs och en viktig del i vårt arbete att utveckla vår undervisning och förskolans kvalitet.

Vi har en pågående kompetensutveckling specifikt för våra barnskötare med inriktning ”Språk-, läs och skrivutveckling”. De identifierade utvecklingsområdena ht. 2022 – vt. 2023 är ”Barns delaktighet och utforskande”, ” Barns delaktighet och inflytande", Språk och kommunikation” samt det kommungemensamma ”Digitalt meningsskapande”. Det erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling inom dessa områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Vi söker efter dig som vill vara med på en spännande start av en ny förskola. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att öppna nya avdelningar eller arbeta på en nyöppnad förskola.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: 2023-04-01, eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (17 dagar kvar)