Badvärdar sommar 2023

Badvärdar sommar 2023

Arbetsuppgifter

Inför sommarsäsongen 2023 söker vi badvärdar till Malmö Stads badplatser vid Ribersborg, Sibbarp, Klagshamn, Sundspromenaden och Scaniabadet. Arbetet drivs dagligen oavsett väder med badvärdar hela säsongen, samt med förstärkning under skolornas sommarlov. I arbetet som badvärd får du ett viktigt uppdrag där du får möjlighet att göra skillnad för malmöborna, samtidigt som du också får möjlighet att utvecklas och växa i din professionella roll.

Som badvärd är du ansvarig för kontroll och tillsyn av badplatserna; stränder, bryggor, badtrappor m.m. Badvärdens uppdrag är att förutse och förebygga risker inom badområdet, såsom exempelvis att dagligen skrubba badtrappor samt varna besökare om risk för olycka. I dina arbetsuppgifter ingår också trivselbefrämjande åtgärder för att medverka till att stränderna är rena och fina. I uppdraget ingår att undsätta nödställda inom badområdet samt om nödvändigt genomföra livsuppehållande åtgärder i väntan på räddningstjänst. Övriga uppgifter är enklare omplåstring, leverera information till badgästerna, samt se till att besökare följer gällande ordningsföreskrifter. 

För att vara aktuell för anställning måste du genomföra ett sim- och dykprov (oavsett förkunskaper) under våren 2023 samt vara tillgänglig för 40 timmar utbildning under en vecka i April (måndag till fredag). Uppstartsmötet sker i början maj. Du ska vara beredd att arbeta på de olika badplatserna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en färdig eller pågående gymnasieutbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du vara minst 18 år och kunna simma minst 1000 meter, dyka 3,5 meter under ytan samt bogsera en docka i vatten. Goda kunskaper i svenska språket samt grundläggande kunskaper i engelska är också krav för tjänsten. Har du dessutom kunskaper i fler språk ser vi det som meriterande. Det är också en fördel om du har arbetslivserfarenhet från ett liknande arbete samt om du har utbildning i första hjälpen, hjärt- och lungräddning eller om du har utbildning SLS poollivräddare alternativt SLS havslivräddare.

I arbetet som badvärd hos oss blir du en del av en gemenskap, därför är det viktigt att du är en person som trivs med att arbeta med människor och du visar intresse och förståelse för andra. Du har inga problem med att skapa goda relationer till såväl kollegor som medborgare. Att följa regler och rutiner är en självklarhet för dig, liksom att hantera etiska dilemman i enlighet med Malmö stads värderingar.

Om arbetsplatsen

Vi är idag över 500 anställda på Kommunteknik och omsätter 770 miljoner. Detta är Kommuntekniks uppdrag: Kommunteknik ska tillgodose behovet av en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll och skötsel inom gator, park och fastigheter samt beredskap och teknisk service.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Sommarjobb
Omfattning: Deltid, 50-75 %
Antal tjänster: 25
Tillträde: Från 15 maj 2023 eller 15 juni 2023

Urval sker löpande, så tveka inte med att skicka in din ansökan.

Övrigt

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (8 dagar kvar)