Avdelningschef för kommuntjänster, serviceförvaltningen

Avdelningschef för kommuntjänster, serviceförvaltningen

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla framtidens serviceorganisation?

Vi erbjuder en viktig roll med uppdrag att som avdelningschef för kommunservice driva och utveckla en avdelning om cirka 600 medarbetare. Avdelningen erbjuder tjänster inom städ, kommunens kontaktcenter, HR-service, redovisning, internservice för den egna förvaltningen samt serviceresor. Samtliga sex enheter har enhetschefer. Städservice är den i särklass största med cirka 400 medarbetare.

Genom ditt arbete förväntas du bidra till att förvaltningen uppfattas som en stimulerande arbetsplats med god arbetsmiljö där ledare och medarbetare trivs och utvecklas. 

Kvalifikationer

Utbildning

 • För tjänsten relevant högskolexamen på minst kandidatnivå.
 • Meriterande: Chefs och/eller ledarskapsutbildning.

Erfarenhet

 • Flerårig chefserfarenhet på strategisk nivå.
 • Erfarenhet av affärsdriven verksamhet.
 • Erfarenhet av att driva kvalitets– och utvecklingsarbete.
 • Erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.
 • Erfarenhet av att leda chefer.
 • Erfarenhet av arbete inom politiskt styrd organisation såsom kommun, kommunalt bolag eller region är meriterande.
 • Erfarenhet av liknande serviceinriktad verksamhet är meriterande.

Kunskap

 • God affärsmässig förståelse.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och i skrift.
 • Väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Vi söker dig som har en tillitsbaserad och coachande ledarstil som karakteriseras av tydlighet, lyhördhet samt stimulerar till initiativ och ständigt lärande. Du ger tydliga direktiv, föregår med gott exempel, motiverar dina medarbetare och ger dem ansvar och befogenhet samt utvecklingsmöjligheter. Du är en trygg ledare som har en balans och ett lugn även i utmanande situationer.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Med över 28 000 medarbetare är Malmö stad en av de största arbetsgivarna i Skåne. Vi har över 400 yrkeskategorier representerade inom 15 förvaltningar. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med att påverka?

Serviceförvaltningen ansvarar för de serviceverksamheter som drivs i kommunal regi. Serviceförvaltningens uppdrag är att leverera kundanpassade produkter och tjänster med hög servicenivå till kommunens kärnverksamheter.
Detta innebär att vi bistår våra kunder med allt ifrån färdtjänstärenden, IT-drift och internpost till att sköta stadens telefonväxel. Vi driver skolrestauranger och vi förvaltar stadens byggnader. Vi hanterar park- och grönyteskötsel samt drift och underhåll av gator och fastigheter.

Förvaltningen är uppdelad i fem verksamhetsavdelningar; IT & digitalisering, Kommunteknik, kommuntjänster, skolrestauranger och stadsfastigheter. Dessutom finns centrala funktioner inom HR, kansli och utveckling, kommunikation samt ekonomi. Förvaltningen har cirka 1 800 anställda som är fördelade på ett hundratal yrkeskategorier.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster:1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Vid frågor är du välkommen att kontakta chefsrekryterare Conny Besterman 0706 – 18 11 62 alt. conny.besterman@asb-executive.se som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Din ansökan vill vi ha senast den 12 februari.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (11 dagar kvar)