Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Arbetsterapeuter till ordinärt boende

Ansök nu

Vi inom ordinärt boende i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen söker arbetsterapeuter till flera av våra sektioner! Våra sektioner Kalkbrottet, Arenan, Bulltofta, Folkets park och Kungsparken Rehab består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, rehabundersköterskor och vaktmästare som alla arbetar med rehabilitering i hemmet för malmöbon.

Hoppas du vill veta mer och bli en del av vårt gäng, varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss är du med och skapar förutsättningar för patienten och malmöbon att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt genom bland annat rehabilitering, träning och hjälpmedelsförskrivning. Kort och gott handlar det om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för dem som vi arbetar med.

Du ansvarar för ett eget område tillsammans med övriga i teamet. Detta ger en kontinuitet i arbetet och en möjlighet att lära känna dem du arbetar med och skapa långsiktiga relationer. Du, tillsammans med patienten och teamet, planerar självständigt ditt arbete utifrån det område du är ansvarig för. Till dina patientbesök cyklar du främst, men tillgång till bil finns. Du rehabiliterar malmöbor i alla diagnosgrupper, med olika bakgrund och behov i deras hemmiljö vilket ställer krav på kreativitet och ödmjukhet.

Samverkan och samarbete med fysioterapeut/sjukgymnast, omvårdnadspersonal, sjuksköterska och sektionschefer är en förutsättning för en bra vård. Du måste därför vara en relationsbyggare som ser värdet i andras kompetenser. Vår arbetsgrupp präglas av en öppen dialog och en hög grad av acceptans. Du har alltid nära till stöd i arbetet då yrkeskollegorna och chef finns bara några steg bort i korridoren.

Efter din introduktion med nära mentorskap arbetar du självständigt och med ett stort ansvar i ditt arbete. Initialt har du också täta träffar med din chef för att du ska få bra förutsättningar att komma in i jobbet.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du träffar patienter med olika diagnoser, funktionsvariationer och livssituationer. Hos oss är det viktigt med ett nära ledarskap och en god arbetsmiljö där du trivs med ditt arbete på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad och ansvarstagande legitimerad arbetsterapeut som ser vikten av att bemöta både patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt och professionellt sätt.

Avgörande för att göra ett bra jobb är att du har förmågan att visa lyhördhet för den enskildes behov och ha fokus på patienten/malmöbon. För framgångsrik samverkan mellan olika personalkategorier krävs flexibilitet, god självinsikt samt god samordnings- och samarbetsförmåga. Du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ, kunna prioritera, strukturera, planera och genomföra ditt arbete. Det är meriterande om du har erfarnehet inom kommunal rehabilitering.

Att kunna kommunicera flytande på svenska i tal och skrift är ett krav. Då du i tjänsten cyklar och kör bil till våra patienter är det ett krav att kunna cykla samt meriterande om du har B-körkort för manuellväxlad bil. Du kommer som ny i vårt gäng att få en introduktion som är anpassad till din kompetensnivå och erfarenhet. 

Utdrag ur Belastningsregister

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Vi i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/ 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 5
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Vi tillämpar löpande urval och kan komma att hålla intervjuer under ansökningstiden.

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur.

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa! 

Läs mer om finskt förvaltningsområde här: Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se) 

Kontaktpersoner

Gabriella Meldo

Sektionschef Kalkbrottet Rehab

040-347081

gabriella.meldo@malmo.se

Jessica Bohm

Sektionschef Arenan Rehab

0733-580186

jessica.p.bohm@malmo.se

Marie Runström

Sektionschef Bulltofta Rehab

040-346245

marie.runstrom@malmo.se

Petter Yngvesson

Sektionschef Folkets park Rehab

040–344736

petter.yngvesson@malmo.se

Carolin Areskoug

Sektionschef Kungsparken Rehab

040-346376

carolin.areskoug@malmo.se

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare