Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Arbetsmarknadssekreterare till Krami

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker nu en arbetsmarknadssekreterare till Krami vars verksamhet bedrivs i samverkan mellan Arbetsförmedlingen, Kriminalvården och Malmö Stad.

Vi arbetar i team utifrån ett gemensamt konsekvenspedagogiskt förhållningssätt och hos oss kommer du att arbeta med rehabiliteringsprocessens fortskridande, vägledning, samverkan med andra myndigheter och uppföljning av praktikplatser samt psykosocialt råd och stöd via relationsskapande aktiviteter. I arbetet förväntas du också att vara en god förebild och vägledare för målgruppen - personer från 18 år vars sociala utanförskap är en konsekvens av deras anknytning till kriminalitet och/eller missbruk.

I ditt arbete förväntas du etablera nya arbetsgivarkontakter och bygga upp relationer och nätverk i syfte att skapa förutsättningar våra deltagare att uppnå ett av Kramis huvudmål: att hjälpa våra deltagare att finna, få och framförallt behålla ett arbete. Att arbeta på Krami innebär att man arbetar i team med representanter från Kriminalvården och Arbetsförmedlingen med socialt lärande utifrån ett konsekvenspedagogiskt förhållningssätt. I verksamheten ingår planering och aktivt deltagande i fysiska aktiviteter, lägerverksamhet och andra aktiviteter som kan vara förlagda på helger och kvällstid. Distansarbete förekommer inte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten (minst 180 hp). Du ska även ha minst 2 års arbetslivserfarenhet av praktiskt socialpedagogiskt arbete med målgrupper som ger uttryck för sociala problem. Du har erfarenhet av inter-organisatoriskt samverkansarbete med andra myndigheter/verksamheter/institutioner och är väl bekant med så väl framgångsfaktorer som fallgropar med denna samverkansform. Tjänsten kräver att du ingår i team där ni arbetar utifrån en gemensam konsekvenspedagogisk hållning för att tillsammans nå bästa resultat för deltagaren. Körkort är ett krav för tjänsten. Följande ser vi som meriterande för tjänsten:

  • Utbildning i konsekvenspedagogik
  • Utbildning i pedagogiskt förändringsarbete
  • Erfarenhet av arbete med den aktuella målgruppen
  • Erfarenhet av arbete med arbetsmarknadspolitiska åtgärder
  • Erfarenhet av studie- och yrkesvägledning
  • Erfarenhet av gruppvägledning
  • Erfarenhet av arbete med människor som står inför livsstilsförändringar
  • Kunskap/erfarenhet av ProCapita

Vi söker en medarbetare som vill arbeta i samverkan, har mycket god samarbetsförmåga (såväl internt som externt), är drivande, engagerad, kommunikativ och flexibel. Det är viktigt att du har ett intresse av omvärldsorientering gällande målgruppens mångfacetterade problematik. Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och det är positivt om du har kunskaper i andra språk som bedöms vara relevanta för verksamheten. 

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande.

Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik och verksamheten består av 6 enheter: Arbete och studier 1, Arbete och studier 2, arbete och studier unga, arbetsträning och arbetsmarknadsanställning, praktik och arbetsgivarsamverkan, stöd och administration. Krami ingår i enheten för Arbete och Studier 2 men samarbetar med samtliga enheter. Krami bygger på en samverkan mellan Malmö Stad, Kriminalvården och Arbetsförmedlingen.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (2024-08-12 - 2025-08-31)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-12 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren