Vill du vara en del av något större?
Vi ägs av våra kunder. Vi delar gator, stränder och torg med våra kunder. Därför drivs vi av att erbjuda trygghet via våra tjänster och att investera i vårt gemensamma samhälle.

Tillsammans är vi starka
Hos oss jobbar vi tillsammans och stärker varandra. På så sätt bidrar du inte bara till din egen utveckling, utan även till gruppen som helhet.

Vi söker nu en driven och utvecklingsorienterad Kundanalytiker med sinne för affären
Länsförsäkringar Skåne befinner sig på en resa till att bli det bolag inom bank- och försäkringsbranschen som levererar världens bästa kundupplevelse. Som Kundanalytiker hos oss kommer du att spela en viktig roll på denna resa genom att vara med och utveckla vår analysförmåga till att leverera mer proaktiva och prediktiva analyser för att stödja utvecklingen av vårt erbjudande i att hjälpa våra kunder och delägare till ett enklare och tryggare liv.

I rollen bidrar du med att utveckla och tillämpa statistik, teorier och analyser för att utveckla befintliga affärer och uppnå våra affärsmål. Du ansvarar för statistik, analys och prognoser med fokus på kund. Nedan är på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:

Löpande analys och rapportering avseende försäljning, kampanjer och aktiviteter.

Driva affärsplaneringsarbetet för kund- och försäljningsmål
Följa upp och analysera kundflöden och kundlönsamhet
Tillsammans med Business Partner Controller följa upp och analysera den totala lönsamheten för olika kundsegment

Rollen är en tillsvidareanställning och kommer att vara placerad vid Länsförsäkringar Skånes huvudkontor i Gängtappen, Malmö.

Vem är du?
Vi söker dig med en relevant högskole- eller universitetsutbildning inom Statistik och /eller Ekonomi med ett starkt intresse av kundanalys. Har du dessutom utbildning inom Beteendevetenskap är det meriterande.

Vi ser att du har minst 2 års arbetslivserfarenhet från en roll där du arbetat med analytiskt och strategiskt arbete. Kanske har du arbetat i en roll som analytiker eller business controller och varit med att styra affärsbeslut. Har du arbetat i en regulatorisk verksamhet är det meriterande. Du har erfarenhet från att arbeta i PowerBI, och har du dessutom kunskaper i kodspråk blir vi glada, men det är inget krav.

Du är väl insatt i kundlivscykeln samt är en fena på databashantering och att korsköra data hämtad från olika datakällor. Att omsätta analys av data till slutsatser och rekommendationer utgör inga svårigheter för dig. Digitalisering och systemkunskap är andra områden som du brinner för.

I denna roll lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och för att lyckas i rollen behöver du vara en analytisk och strukturerad person som trivs med att arbeta nära affären. Du är målinriktad, driven och gillar att söka nya lösningar. Det är viktigt att du kan omsätta data till slutsatser och rekommendationer till vår affärsverksamhet. Vidare är du prestigelös och ödmjuk samt trivs med att arbeta såväl självständigt som att vara en del av ett team. Du kommer att ha många kontaktytor, vilket ställer krav på goda sociala egenskaper och god samarbetsförmåga. Att vara kommunikativ och kunna förmedla lösningar på ett tydligt sätt blir viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Att ständigt arbeta med förbättringar är en självklarhet för dig.

Vilka är vi?
Hos oss på Länsförsäkringar Skåne erbjuds du en spännande roll där vi sätter höga mål och där du får fullt stöd för att lyckas. Vi har en värdegrund där vi ställer upp för varandra som gör att vi stärker gruppkänslan och dig som individ. Mångfald värderas mycket högt i vår verksamhet och vi lägger stor vikt vid hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Du kommer ingå i gruppen Analys och Business Control som är en verksamhets- och beslutsstödjande enhet och är drivande i processer för verksamhetsstyrning, fastställande av affärsmål, prognoser och affärsplanering. Vi är ett drivet och engagerat team med totalt åtta medarbetare som består av controllers, BI & Analys, kund- och försäljningsanalytiker och Financial controller.

Ansökan
Då urval, intervjuer och tester sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan snarast, dock senast den 2023-01-23. I denna urvalsprocess använder vi oss av tester, vilka du kommer att få skickade till dig i nästa steg av processen.

Vill du veta mer
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Analys och Business Control, jesper.henriksson@lansforsakringar.se eller 076-773 80 09.Facklig kontaktperson för Forena är Therese Bergöö: therese.bergoo@lansforsakringar.se
Kontakt HR: Jenny Lundqvist: jenny.lundqvist@lansforsakringar.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (17 dagar kvar)