EHS Chemical Consultant

EHS Chemical Consultant

EHS Chemical Consultant
Sverige

Vill du arbeta på ett företag i starkt tillväxt som kan anpassa arbetet utifrån dina egenskaper och med placering var som helst i Sverige? Vill du dessutom arbeta i ett redan härligt team? Då ska du fortsätta läsa!

Som konsult på Intersolia erbjuds du en unik chans att utvecklas till en rådgivande expert inom kemikaliehantering. Du kommer att jobba tätt ihop med Intersolias kunder för att konsultera, utbilda och utveckla varierande delar inom kemikalieområdet på både operativ och strategisk nivå. Intersolias kundbas är stor och i din roll kommer du träffa många olika företag inom ett brett spann av olika branscher.

Aldrig förr har behovet av ett proaktivt kemikaliearbete varit så påtagligt. De produkter och processer med kemiska ämnen som vi omger oss med ökar dagligen, vilket sätter press på företag att hålla sina medarbetare informerade. Intersolia hjälper företag att hantera säkerhets- och miljömål, minimera risker, säkerställa lagefterlevnad samt öka våra kunders lönsamhet genom att erbjuda marknadsledande kemikaliehanteringssystem och konsulter.

Intersolia erbjuder
Hos Intersolia kommer du få möjlighet att vara en del av vår resa där vi ständigt utforskar nya möjligheter och vägar för att bibehålla och nå nya framgångar tillsammans. Det är alltid lika härlig känsla när kollegorna träffas på den årliga kickoffen och AW då och då. 
Du kommer göra ett bestående avtryck i hela organisationen med ditt arbete när du utvecklas i din roll. Du arbetar i ett progressivt team med framåtanda och samtidigt får du möjlighet att forma och påverka ditt arbete ihop med teamet du ingår i. Du kommer arbeta i en positiv atmosfär där vi har en gemensam strävan att komma framåt tillsammans.

 Vad har Conny Kjerrulf, konsultchef att säga om Intersolia? 

"Jag anslöt som konsult till Intersolia 2019. Jag ville då utveckla mig i min roll som expert på kemikalielagstiftning och såg möjligheten att få göra det tillsammans med väldigt kompetenta kollegor.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och de anställda har möjligheten att jobba hemifrån eller från något av våra fräscha kontor. Vi arbetar kontinuerligt med teamkänslan i hela företaget, det är viktigt att alla anställda känner sig uppskattade av kunder och övriga kollegor på Intersolia.

Inom dagens konsultteam har våra konsulter många olika egenskaper. Har du som sökande rätt kompetens så ser vi till att anpassa arbetet med hänsyn till just dina egenskaper."

Du kommer att jobba med följande

  • Föreläsa, utbilda och hålla workshops för Intersolias kunder kring arbetsmiljö och kemikalier
  • Arbeta med rådgivning, tolkning och implementering av lagstiftning inom miljö, arbetsmiljö och kemikalieområdet
  • Stötta företag i det praktiska kemikaliearbetet, exempelvis genom att ta fram rutiner och planer, genomföra riskbedömningar av arbetsmiljöer och kemikalieutredningar
  • Arbeta med att granska och skapa säkerhetsblad och exponeringsscenarion

Vad har Anna Ljungfalk, EHS Chemical Consultant att säga om hur det är att jobba på Intersolia? 

"Det är kul och utvecklande att arbeta på Intersolia och vi har en jättebra stämning i teamet. Alla är väldigt hjälpsamma och är måna om att man mår bra. 

Det som är roligt är att uppdragen som vi jobbar i kan se så olika ut och är det något som man känner att man vill utveckla eller fördjupa sig mer inom så kan man åta sig eller sälja in sådana uppdrag. Det är utvecklande samt att man arbetar mycket med frihet under ansvar vilket gör arbetet mycket flexibelt. "

Vi söker dig som
Har god kunskap inom någon av dessa områden: miljö- och kemikalielagstiftning såsom REACH och CLP samt arbetsmiljölagstiftning.

  • Har en avklarad högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, förslagsvis miljö, kemi, toxikologi eller ekotoxikologi
  • Har några års arbetslivserfarenhet inom liknande område
  • Är bra på att kommunicera på svenska, både i tal och skrift

Meriterande om du har

  • Erfarenhet av kemikaliehanteringssystem
  • B-körkort
  • Annan typ av konsult- eller projektledarerfarenhet som är relevant

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, tel. 0720-762334, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Intersolia
Intersolia har starten 1999 varit inriktat på att hjälpa företag att hantera sina kemikalier på ett säkrare och mer miljövänligt sätt. Idag finns vi i Sverige, Norge, Tyskland, UK och Danmark. Med ett brett utbud av konsulttjänster och webbaserade system, iChemistry, iPublisher och iDistributor för att hantera, skapa och distribuera kemikalier, erbjuder vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att säkerställa sitt arbete med att uppfylla aktuell lagstiftning - utifrån sina unika behov. 

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 25 mars 2023 (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.