Hoppa till innehåll

Biträdande jurist eller advokat till Frisells Advokatbyrå

Frisells Advokatbyrå bildades år 1988. Vi arbetar med humanjuridik och främst med familjerätt, ekonomisk familjerätt, brottmål och socialrätt. Advokatbyrån har kontor både i Malmö och Lund.

Vi erbjuder dig en flexibel arbetsplats där du har möjlighet att utvecklas vidare. Om du börjar hos oss som biträdande jurist är målsättningen att du ska bli advokat. Vi ger dig chansen till utbildning samtidigt som vi hjälper dig till att utvecklas som jurist.

Arbetet hos oss innebär en omväxlande vardag där du får arbeta inom olika uppdrag inom humanjuridikens fält. Uppdragen på byrån varierar och omfattar ärenden om bodelning, arv, vårdnad och umgänge med barn, internationell process- och privaträtt, socialrätt och brottmål.
Vi är en processande byrå innebärande att stor del av arbetet innebär att uppträda som ombud i domstol.

Vi ger dig en arbetsplats där det finns chans till både utveckling och utmaning. Du får stöttning att ta dig an utmaningar i din vidareutveckling som jurist. Vår värdegrund är att ett yrkesliv som jurist hos oss ska vara balanserat och hållbart. Familjeliv och karriär ska kunna existera samtidigt som ett långsiktigt yrkesliv som advokat.

Vi sitter i sekelskifteslokaler i Malmös gamla stadshus med charmiga kontor i en lugn stadsmiljö.

Vi söker dig
Vi söker nu en biträdande jurist eller advokat till vårt kontor i Malmö. Med anledning av att byrån har kontor i både Malmö och Lund innebär det att du kommer att behöva att resa mellan städerna. Arbetet i övrigt kan också innebära resor utanför Skåne i sådant fall klientuppdraget kräver detta.

I första hand söker vi dig som har tingsmeritering eller några års arbetslivserfarenhet efter juristexamen. Din erfarenhet kan bestå av arbete på advokatbyrå, juristbyrå, bolag, arbete på myndighet eller annat arbete som inneburit att du självständigt arbetat med kvalificerad juridisk problemlösning.

Du som person bör vara social, ha ett gott omdöme, vara driven och ha ett genuint intresse för att hjälpa andra människor. Tjänsten ställer ett stort krav på att du är självständig och att du har förmåga att ta ansvar. Målet är att du har egna klienter som du arbetar med självständigt varför det är viktigt att du är engagerad för att arbeta med andra människor och att du framgångsrikt kan lyssna och samarbeta.

För tjänsten krävs att du har mycket goda skriftliga kunskaper i svenska och att du även har en god verbal förmåga. Byrån har även internationella klienter varför det ställs krav att du uttrycker dig väl på engelska. Det är dessutom en fördel om du är samhällspolitiskt intresserad eftersom de politiska områdena som berör den juridik som byrån arbetar med just nu ständigt förändras.

Hör gärna av dig med en ansökan!
Skicka din ansökan till info@frisellsadvokat.se. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betyg. Frågor ställs med fördel på e-post till info@frisellsadvokat.se. Vi kommer att rekrytera löpande så skicka din ansökan snarats möjligt.

Vi ser fram emot att höra av dig!
Frisells Advokatbyrå AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
07 dec. 2023 (9 dagar kvar)
Yrkesroll
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Frisells Advokatbyrå bildades år 1988. Vi arbetar med humanjuridik och främst med familjerätt, ekonomisk familjerätt, brottmål och socialrätt. Advokatbyrån har kontor både i Malmö och Lund.
https://frisellsadvokat.se/