Hoppa till innehåll
ENERCON Energy Converter AB logotyp

Teamorienterad HRBP med fokus på arbetsrätt till ENERCON

Publiceringsdatum
23 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

ENERCON Energy Converter AB är en del av den globala vindkraftskoncernen ENERCON. Vi är det svenska bolaget som genom våra 14 servicestationer ute i landet tillsammans med våra kollegor i Norge och Finland arbetar för att våra kunders 650 vindkraftverk i Norden aldrig står stilla. Vi har cirka 200 anställda i Norden. De flesta är placerade i Sverige.

Nu söker vi en teamorienterad HRBP med fokus på arbetsrätt till ENERCONs nordiska huvudkontor i Malmö
Som HRBP hos oss

är du en del av HR-teamet som ansvarar för att tillhandahålla effektiv och kundorienterad HR-service, vilken stödjer alla aspekter av medarbetarcykeln som exempelvis rekrytering, anställningsvillkor, fackliga förhandlingar, utbildnings- och utvecklingsaktiviteter samt säkerställande av överensstämmelse med arbetslagstiftning och företagspolicys. Vi är ett engagerat HR-team med olika kompetensprofiler och separata ansvarsområden - även om vi har ett nära samarbete och arbetar i linje med vår affärsstrategi och visionen om att vara en konkurrenskraftig och attraktiv arbetsgivare.

I denna roll kommer du

att samarbeta med dina kollegor i det lokala HR-teamet samt med chefer och medarbetare inom den nordiska samt regionala organisationen inom ENERCON. Du kommer att rapportera direkt till HR Manager Nordics & Baltics, baserad i Malmö.

Som HRBP kommer du att ansvara för leveransen av alla personalrelaterade processer inklusive arbetsrättsliga frågor, ersättning och förmåner, medarbetarengagemang, organisatoriska frågor och träning av chefer i HR-relaterade frågor. Dessutom kommer du som HRBP, i samarbete med dina kollegor, löpande arbeta för att identifiera förbättringar av system och processer som kommer att förbättra leveransen av HRs service till verksamheten. I denna roll kommer du aktivt att delta, bidra och leda HR-projekt relaterade till HR-processer, system och program.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:
 • HR Business Partner-arbete ut mot chefer och medarbetare inom den nordiska organisationen (både tjänstemän och kollektivanställd personal)

 • Vanligt förekommande arbetsrättsliga frågor

 • Ersättning och förmåner

 • Huvudansvarig för HR-stöd till Finland (där du har support av juridisk specialistkompetens)

 • Rekrytering

 • Fackliga förhandlingar inom ett brett spektrum av ämnen och ärenden

 • Intern kommunikation till chefer och medarbetare

 • Systematiskt arbetsmiljöarbete

För att lyckas och trivas i denna roll

tror vi att du känner dig trygg i rollen som HRBP, särskilt inom området arbetsrätt men gärna även inom ersättning och förmåner. Helst har du minst 4-6 års relevant erfarenhet från liknande roller, präglade av ett rådgivande och proaktivt förhållningssätt.

Vi tror att du uppfyller följande krav:
 • Utbildningsbakgrund; PA-programmet eller motsvarande utbildning inom HR eller motsvarande yrkeserfarenhet

 • Goda kunskap i Office-paketet (speciellt Excel) och övriga HR-system, exempelvis SAP eller motsvarande.

 • Bred erfarenhet från arbetsrättsrättsliga frågor och fackliga förhandlingar.

 • Goda kunskaper i engelska

För denna tjänst anser vi att det är väsentligt att ha internationell erfarenhet, liksom en gedigen erfarenhet av att arbeta och interagera med ett brett spektrum av intressenter. Dessutom kommer vi att värdera din erfarenhet av arbetsrätt eftersom det är viktiga och kontinuerliga frågor för alla anställda på ENERCON.

Personliga färdigheter:

Vi letar efter en ambitiös och proaktiv lagspelare med god förmåga att ta egna initiativ. Du är som person strukturerad och organiserad och har förmågan att kommunicera, bidra och leverera service och expertis i komplexa situationer. Dessutom är du pålitlig och har integritet och är fokuserad på att bidra med ett process- och problemorienterat tankesätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att ansöka, skicka ditt CV samt personliga brev via länken i annonsen.

Urval sker löpande. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

I denna rekrytering samarbetar ENERCON med Roi Rekrytering.

För frågor rörande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lisa Alsterberg - Rekryteringskonsult på Roi Rekrytering - lisa.alsterberg@roirekrytering.se

Omfattning: Heltid och tillsvidare

Placering: ENERCONs nordiska huvudkontor i Malmö

Anställnings hos ENERCON

ENERCON Energy Converter AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juni 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren