Hoppa till innehåll
Emploid logotyp

Logistikkoordinator med tullkompetens - Rechon Life science AB

Publiceringsdatum
29 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen

Som logistikkoordinator hos Rechon Life Science har du en nyckelfunktion där du ansvarar för utskeppning och fakturering av gods inom och utanför EU. Du ansvarar även för uppföljning och kontroll av tullklarering och tulldeklarationer gällande såväl införsel som utförsel av gods. Du verkar i en organisation med högt ställda krav och högt tempo, där du arbetar utifrån givna instruktioner och skriftliga överenskommelser med företagets kunder. Mer specifikt kommer du arbeta med:
 • Kontroll av dokument och certifikat som krävs vid import/export inom och utanför EU
 • Kontroll av tulldokument utfärdade av tredje part
 • Uppföljning med extern samarbetspartner gällande tullklarering vid införsel av gods
 • Ta fram korrekta dokument inför utleverans samt skapa fraktdokument och adressetiketter
 • Boka transporter inom och utanför EU
 • Kontinuerlig kommunikation och uppföljning med kunder och speditörer
 • Fakturering av kundorder samt attestering och uppföljning av fakturor
 • Underhåll av kundmasterdata i ERP-systemet
Tjänsten är en hyrrekrytering där du kommer att vara anställd av EMPLOID och arbeta som uthyrd konsult hos vår kund med goda chanser till överrekrytering. EMPLOID är medlem i Kompetensföretagen, som är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega. Almega ingår i Svenskt Näringsliv. För mer information se www.kompetensforetagen.se och www.almega.se.

Om dig

Rollen som logistikkoordinator kräver att du har god kompetens inom tull och för att vara framgångsrik i rollen ser vi gärna att du har en bakgrund inom spedition/utskeppning, export/import inom och utanför EU. Du behöver ha arbetat i en internationell organisation där det är extra meriterande om du arbetat med handel mot USA. Utöver detta krävs:
 • Erfarenhet av logistikadministration och planering
 • Erfarenhet av att arbeta med tulldokument
 • Goda kunskaper i ERP-system
 • Flytande i svenska och engelska
Det är meriterande om du har:

- Högskoleutbildning inom Supply Chain och logistik, men även mångårig relevant arbetslivserfarenhet kan väga upp avsaknad av högskoleutbildning

Din arbetsmetodik genomsyras av en hög grad av noggrannhet och du har lätt för att sätta dig in i detaljer. Du har förmågan att följa etablerade processer och instruktioner där det krävs ett metodiskt och strukturerat arbetssätt. Du är således kvalitetsmedveten och har god förståelse för att ditt arbete behöver utföras effektivt för att kunna möta fastställda deadlines. Dessutom är du flexibel och har förståelse för att saker och ting kan ske inom logistik som kan påverka din planering. Tjänsten innebär såväl självständigt arbete som samarbete med intern personal vilket ställer krav på en hög grad av självständighet samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Malmö

Omfattning: Heltid

Arbetstider: Dagtid

Lön: Enligt överenskommelse

Bakgrundskontroll kommer genomföras på de kandidater som går vidare i processen.

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila ansvarig rekryterare Lina Johansson på lina.johansson@emploid.se. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: logistik, export, import, shipping manager, logistikkoordinator, Malmö, Lund

Liknande Jobb

Emploid logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 februari 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Rechon Life Science AB är ett privatägt läkemedelsföretag med ca 260 anställda med verksamheten i Malmö. De har i mer än 60 år levererat aseptiska produkter enligt internationella krav för läkemedel. Fokus idag är kontraktstillverkning av både registrerade läkemedel och material för klinisk prövning. Kunderna finns runt om i världen och är både mindre start-up företag och big-pharma bolag. Nu befinner de sig i ett expansivt skede med nya projekt och kunder vilket innebär utvecklingsmöjligheter för dig som framtida medarbetare.