Hoppa till innehåll
Ansök nu

Vill du göra karriär i ett framgångsrikt, internationellt och marknadsledande företag? Vi är ett av Sveriges 500 största bolag. En av våra framgångsfaktorer är att vi erbjuder våra kunder marknadens bästa och bredaste produktsortiment inom textilservice med tillhörande service. Vi förenklar vardagen för våra kunder!

Vi driver stolt branschens mest ambitiösa hållbarhetsagenda genom våra högt satta mål för textil, människor och klimat. 2020 blev vi det första företaget i Sverige att certifieras för vårt arbete mot FN:s globala hållbarhetsmål.

Vi har av Karriärföretaget blivit utsedda som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2023! 

Hållbarhetssamordnare
Till huvudkontoret i centrala Malmö

Elis har hållbarhet i fokus och vi är certifierade mot de 17 globala målen för hållbar utveckling. Självklara ambitioner är uppföljning och att förbättra vår miljöprestanda, använda etiska affärsmetoder och ställ krav på leverantörer. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001, miljöcertifierade enligt ISO 14001 och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 45001 med ett gemensamt verksamhetssystem.

”På Elis har vi stort fokus på människor, klimatet och hur vi kan göra våra textilier och flöden än mer cirkulära. Vi ligger i framkant med att hitta lösningar på utmaningar som branschen står inför och arbetar för en bestående systemförändring.

Som nytillträdd hållbarhetschef vill jag jobba för en hållbar utveckling och att ta oss i bolaget till nästa nivå inom cirkuläritet. Jag kommer närmast ifrån bygg- och fastighetsbranschen där energi, klimat, miljö och arbetsmiljö har stått högt på agendan sedan länge. Det finns många synergier mellan branscherna, som jag tar med oss på vår resa inom textil- och tvättservice. Vi arbetar aktivt för att öppna upp för nya samarbeten som driver på omställningen och stärker fler cirkulära lösningar. Vi har även antagit såväl transport som tjänstebilsutmaningen och är med i PFAS- movement.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt hållbarhetsteam, där du kommer att vara en viktig medarbetare för att vi ska klara klimatutmaningen och få ihop helheten!”

- Ulrika Viderum, hållbarhetschef

Vad innebär rollen som hållbarhetssamordnare?
Ditt uppdrag omfattar många olika områden inom hållbarhet, men även andra på QEHS-avdelningen förekommande arbetsuppgifter.

Som hållbarhetssamordnare kommer du huvudsakligen att arbeta med:

  • Cirkulära lösningar och strukturera upp arbetet med att minska våra textilkassationer
  • Vara ett stöd till våra anläggningar gällande miljö, klimat och kemikaliehantering
  • Miljöaspekter
  • Samordna och följa upp Svanen-märkning
  • Medverka till vårt övergripande mål om en klimatneutral värdekedja till 2035
  • Delaktig vid upphandlingar och leverantörsutvärderingar
  • Uppföljning av lagstiftning och omvärldsbevakning

Förutom ovanstående så kommer du också att samarbeta såväl internt som externt för att vi ska bidra till att nå en hållbar utveckling i bolaget. Du kommer även att arbeta med uppföljning, systemstöd och internrevisioner gällande ISO-frågor. Vi ser vårt avfall som en resurs, så du kommer att arbeta med cirkuläritet generellt för att bidra till den globala omställningen.

Du kommer att ingå i ett härligt team med kollegor på huvudkontoret. Utöver teamet så finns det ett 30-tal medarbetare som arbetar lokalt på anläggningarna med hållbarhet, där miljö-, kvalitets- och arbetsmiljöutveckling är en stor del, samt ett team för interna revisioner. 

Vem är du?
För att lyckas i tjänsten behöver du ha ett systematiskt och strukturerat arbetssätt. Du drivs av att jobba tillsammans mot gemensamma mål, men kan arbeta självständigt och fokuserat. Du förstår helheten i att arbeta med hållbarhet. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.  

Vad kan du?
Du har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av praktiskt arbete med hållbarhetsfrågor samt viss projektledning. Du har textil erfarenhet eller har arbetat med andra produkter kopplat till hållbarhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av hållbar upphandling, kemikalier och miljöaspekter kopplat till textilier. Du bör kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. B-körkort är ett krav då tjänsten innebär resande till våra anläggningar i hela Sverige.

Varför ska du välja Elis?
Du får vara med på en inspirerande resa med ett företag som ligger i framkant inom hållbarhet och har ett starkt varumärke. Ett företag som vi är stolta över där hållbarheten är inarbetad i affärsstrategin. Vi är branschledande och har lång erfarenhet av cirkulära affärsmodeller och arbetar kontinuerligt med förbättringsprocesser. Vi har en fantastisk trevlig arbetsplats mitt i centrala Malmö med goda pendlingsmöjligheter! 

Ansökan
Låter detta intressant, men du kanske vill veta mer, så är du välkommen att kontakta Ulrika Viderum, hållbarhetschef på tfn 070-823 98 74.

Välkommen att registrera din ansökan, ett personligt brev och CV genom länken nedan. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag - så skicka in din ansökan redan idag! 
Sista ansökningsdag är söndagen den 14 maj 2023. 

Välkommen med din ansökan!

Elis är ledande inom textilservice både i Sverige och Europa. Vi skapar mervärden för kunden genom att ta hand om hanteringen av arbetskläder, bädd- och badlinnen, hygienutrustning och golvvård. För att frigöra tid och pengar för kunden erbjuder vi våra produkter och tjänster i totalekonomiskt fördelaktiga hyrkoncept. Elis är ett börsnoterat franskt bolag. I Sverige är vi 1600 medarbetare och omsätter 2,1 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Malmö och vi har 25 anläggningar spridda över landet.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
22 juni 2023 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare