Hoppa till innehåll

Fackchef till redaktionen i Malmö

Hemmets Journal och Icakuriren söker fackchef

Är du journalist med ett stort intresse för trädgård, mode, inredning, antikt, handarbete och skönhet, då är du kanske Story House Egmonts nya Fackchef?

Story House Egmont är ett av Sveriges ledande medieföretag, som utvecklar innehåll för både tryckta medier och digitala plattformar och är snabbt växande inom e-handel och digital marknadsföring.

I din roll som Fackchef ska du självständigt planera och ta fram allt fackmaterial för våra två stora veckotidningar, Hemmets Journal och Icakuriren. De områden du ansvarar för är trädgård, antikt, handarbete, mode, inredning, skönhet och hobby. Matreportagen planerar du tillsamman med vår matredaktör.

Hemmets Journal och Icakuriren är två av Sveriges mest lästa veckotidningar med ca 230 000 respektive 265 000 läsare per vecka. Både Hemmets Journal och Icakuriren är en självklar vän i vardagen för deras läsare, som förutom allt fackmaterial även får läsa om gripande människoöden och delade livserfarenheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Beställa nytt material från våra frilansare
  • Dela befintligt material
  • Producera eget material
  • Översätta och redigera
  • Årligen producera "one shots" inom de olika fackområdena
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är utbildad journalist och som har erfarenhet av att jobba med veckotidnings- och/eller magasinsmaterial. Om du har arbetat på familjetidning, månadsmagasin eller med featurematerial på kvällstidning är det en merit.

Rollen kräver att du är kreativ, idérik och kunnig inom alla fackområden. Tempot är högt med många deadlines som du ska kunna förhålla dig till. Du måste kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Livet hos Story House Egmont – en del av något större
Vi som jobbar inom Story House Egmont står för kreativitet, långsiktighet och öppenhet. Vi jobbar i team och vi hjälper och stöttar varandra för att tillsammans utveckla de bästa berättelserna och produkterna.

Vi välkomnar kompetenta, drivna och innovativa människor. Lika viktigt är att du är snäll, positiv och gillar olikheter.

Som medarbetare i en av Sveriges ledande medieverksamheter är du också en del av något större. Egmont är en internationell och expansiv mediekoncern fylld av passionerade och kompetenta människor med olika bakgrunder, kunskaper och erfarenheter.

Egmont är en helägd stiftelse som verkar utifrån ett dubbelt syfte: att utveckla verksamheten och att stötta utsatta barn och unga. Som anställd i Egmont är du med och ger tillbaka till samhället och skapar förutsättningar för ett bra liv för nästa generation.

Tjänsten är placerad i centrala Malmö, i nya fina lokaler på Studentgatan 4. Du kommer att rapportera till Marianne Gram, Publishing Director Consumer Magazines.

Om du har frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta: Fackredaktionschef Ingela Wärle, ingela.warle@egmont.se.
Egmont Publishing AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
27 nov. 2023 (-1 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

About Story House Egmont

Story House Egmont är ett av Nordens ledande och mest traditionsrika medieföretag. Vi är passionerade historieberättare och står bakom några av landets populäraste varumärken. Inom våra tre huvudområden – Media, E-commerce och Agencies – utvecklar vi engagerande innehåll, högkvalitativa produkter, innovativa tjänster och personliga mötesplatser. Vår ägare är den nordiska mediekoncernen Egmont tillsammans med Nordisk Film, TV 2 i Norge och det danska bokförlaget Lindhardt og Ringhof. Egmont är en stiftelse som varje år delar ut en stor del av sitt överskott för att stötta utsatta barn och ungdomar.

We bring stories to life.