International Category Manager

International Category Manager

E.ON Sverige är en del av den internationella energikoncernen E.ON SE med huvudkontor i Essen, Tyskland. Inom koncernen jobbar runt 70 000 personer i 15 länder. Vår verksamhet utgörs i huvudsak av två affärsområden: smarta distributionsnät och innovativa energilösningar för våra kunder. Utöver Sverige har E.ON koncernen verksamhet i Danmark, Tyskland, Norge, Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Italien, Österrike, Slovenien, Kroatien, Slovakien, Tjeckien, Ungern, Polen, Rumänien och Turkiet.

E.ONs mål är att förbättra människors liv. Det gör vi genom att ge samhället energin som behövs för att vardagen ska fungera för alla. Samtidigt arbetar vi hårt för att energin ska användas smartare för att vårda jordens resurser. E.ON driver omställningen till förnybar energi och ett elektrifierat samhälle och med hjärtat i hållbarhet som verkar på en marknad i ständig förändring. Ett nytt energilandskap växer fram och efterfrågan på förnybar energi ökar. På E.ON är du med och gör skillnad på riktigt. Dom har storleken och ambitionen som krävs för att ställa om till hållbar energiproduktion i samhället. Tillsammans med deras kunder och partners skapar de superkrafter som gör skillnad - idag och för framtiden.

E.ON levererar el, värme och smarta energilösningar till ungefär 1 miljon privat- och företagskunder kunder i Sverige. På företaget jobbar runt 2100 engagerade medarbetare och vårt svenska huvudkontor och sätet för vår styrelse finns i Malmö.

International Category Manager till E.ON

Vi söker nu en driven International Category Manager inom regionnätstationer till vårt kontor i Malmö.

Ansvarsuppgifter och arbetsuppgifter

Urval av arbetsuppgifter som ingår i rollen:
 • Genomföra upphandlingar inkluderande behovs- och marknadsanalys.
 • Utveckla kategori- och underkategorikompetens i samarbete med teknisk expertis.
 • Tillsammans med kollega delta i och stötta det internationella kategoriarbetet samt bryta ner den övergripande kategoristrategin till nationella strategier.
 • Vara den kommersiella kontaktpersonen mot leverantörerna.
 • Ansvara för att driva och utveckla både avtals- och leverantörsportfölj inom kategorin.
 • Delta i leverantörsuppföljningen och säkerställa leverans genom KPI:er och uppföljning genom att utföra regelbundna leverantörskotroller.
Erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har en högre utbildning inom teknik eller ekonomi och har mer än 5 års erfarenhet av att arbeta som inköpare eller liknande. Vi hoppas på att du arbetat i projektteam med komplexa upphandlingar och har god förhandlingsvana samt erfarenhet av olika entreprenadformer.

Personliga egenskaper

Du är en affärsmässig person med bra analysförmåga som gillar att arbeta strukturerat med hög fokus på kvalitet samt har förmåga att se helheten och att arbeta långsiktigt. Vi ser gärna att du utmanar oss och drivs av att hitta effektivare och roligare sätt att arbeta på.

Vad erbjuder E.ON
 • Möjlighet till personlig utveckling.
 • Frihet under ansvar.
 • Flexibilitet
 • Ett företag som tar klimatfrågan på största allvar och tror på handling -här och nu.
 • Du får vara med och göra skillnad.
 • En anställning i en organisation med tydliga visioner inom hållbarhet och satsar långsiktigt.
 • Möjliggörande för såväl karriärmässig och personlig utveckling, som för fritid och familjeliv.
 • En utvecklande och förändringsbenägen arbetsmiljö med många spännande projekt.
Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@atalent.se
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (3 dagar kvar)