Dogman söker Kategorichef med inriktning leksaker, textil och design

Dogman söker Kategorichef med inriktning leksaker, textil och design

Dogman är en av Nordens ledande aktör inom husdjurstillbehör och utvecklar, distribuerar och marknadsför produkter inom husdjurssegmentet samt häst och ryttare. Vi utvecklar vårt sortiment inom våra egna varumärken Dogman, Shiro & Malou och Jacson med visionen att skapa ”Bästa Valet för Bästa Vännen” och kompletterar med externa varumärken och tjänster för att ge husdjursägaren allt han/hon behöver. Dogman finns idag representerade med bolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Spanien.  

Arbetsuppgifter

Som Kategorichef är din främsta uppgift att ge alla djurägare de bästa och tryggaste produkterna till sina bästa vänner. Du tar fram nya produkter och har då totalansvar för produktlivscykeln, från idé till färdig produkt, och vidareutvecklar befintliga ”inte ätbara” produkter inom våra egna varumärken.
Bl a kommer du ansvara för sortimentet ”Leksaker” som är en stor och viktig kategori hos oss och här sätter bara brist på fantasi dina gränser! Vi ser gärna att du har en känsla/kunskap för design för att kunna utveckla unika Dogman produkter. Du bör ha stor erfarenhet av egna djur och speciellt då katt, då detta kommer att dominera inom kategorin.

Att vara kategorichef på Dogman innebär att jobba lika mycket med att sälja produkterna internt som att utveckla nya produkter.

Du ser till att Dogman har de bästa villkoren och den bästa totalkostnaden för produkterna inom din kategori, och att uppsatta målsättningar för försäljning, marginal och täckningsbidrag nås.

Vidare utvecklar du strategier för din produktkategori och representerar din kategori både externt och internt på ett professionellt sätt.

Du ingår i ett team på 12 personer bestående av kategorichefer och inköpare. Tjänsten innebär täta samarbeten både internt och externt. Du stöttar säljorganisationen (Grossist, Retail och E-handel) i produktfrågor inom dina områden. Rollen innebär även ansvar för att bygga och upprätthålla en god relation till våra leverantörer och säkerställa kontraktsefterlevnad och leveranser.

Ansvarsområden

*        Totalansvar för produktutbudet av interna och externa varumärken/produkter inom din kategori.

*        Utveckla nya produkter och underhålla och vårda befintligt sortiment.

*        Tjänsten omfattar både egen utveckling av våra egna varumärken, och samarbete med externa leverantörer/varumärken.

*        Som Kategorichef är du ”VD för ditt sortiment”!

*        Du förväntas driva försäljningen lika mycket som produktutvecklingen.

*        Du har ett internt uppdrag att sälja dina produkter till de interna affärsfunktionerna Grossist, E-handel och Retail.

*        Du har resultatansvar för dina kategorier och förväntas jobba efter våra tre ledord Pris - Kvalité - Ledtid!

Vem är du?

Du tycker om att vara länken mellan flera olika parter med ett stort eget ansvar inom ditt område. Du känner ägandeskap för dina uppgifter och tycker om att jobba i en resultatorienterad miljö med tydliga mål. Du vet hur man skapar struktur i en omväxlande vardag.

Som person uppskattas du för ditt positiva och lösningsorienterade sätt och för att du inser vikten av att upprätthålla goda relationer. Du har stor fördel av att du är noggrann, driven och skicklig när det gäller planering.

För att bli framgångsrik som Kategorichef hos oss krävs, förutom ett brinnande intresse och kunskap om djur, att du behärskar det engelska språket väl, både skriftligt och muntligt samt goda kunskaper inom Excel och Office365.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av produktutveckling inom husdjurssegment och utformning av sortimentstrategier. Erfarenhet av handel med leverantörer i Europa, Asien och Nordamerika är meriterande. Kunskap om branschen är ett stort plus för att briljera i denna roll och du måste ha intresse av färg, form och design.

Allt vårt arbete och vår vardag genomsyras av kärleken till våra djur och vår vision är «Bästa valet för bästa vännen!»

Vad erbjuder Dogman ?

  •        Ett spännande jobb i ett företag i stark tillväxt.

  •         Arbetsuppgifter med hög grad av ansvar och möjlighet att påverka företagets framtid.

  •         Tillsvidaretjänst med 6 månades provanställning.

  •         Sysselsättningsgrad: 100%

  •         Rapportering sker till: Sortiment & Inköpsdirektör

  •         Placering: Åstorp - på plats.

  •         Möjlighet att ta med sig hund till jobbet!

Ansökan

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? I så fall är du varmt välkommen med din ansökan. Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst” och bifogar ditt CV och personliga brev. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vi tillämpar löpande urval. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sortiment & Inköpschef Mariette Timischl på mariette.timischl@dogman.com.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://workspacerecruit.com/
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (5 dagar kvar)