Senior Cloud Engineer

Senior Cloud Engineer

På Telia Cygate får du chansen att hela tiden utvecklas och arbeta med kollegor som är bland de bättre i Sverige på sina respektive områden. Med hjärtan som bankar lika hårt för människor som för teknik förser vi våra kunder med säker IT-infrastruktur och smarta digitaliseringsresor. Men det handlar inte bara om vad vi gör, utan minst lika mycket om hur vi gör det: Vi vill göra det enkelt och roligt att vara människa i teknikens värld. Vi kallar det för Leading With Competence.

Din nästa möjlighet

Som Cloud Engineer tillhör du konsultorganisationen i Region Syd där du stöttar och vägleder våra kunder gällande investeringar och adaption av ny teknik. Du har en viktig roll i att hjälpa våra kunder med förflyttningen från OnPrem till molnet och att det görs på ett planerat och säkert sätt.

Du kommer att arbeta nära ditt team av specialister inom server, lagring och applikation med att ta fram koncept, strategier och ramverk för migreringar till molnet. Du arbetar sedan i hela processen från ritbordet till implementerad lösning. Fokus i nuläget är molnlösningar baserade på Microsofts lösningar men kommer utvecklas framåt.

Vi tror att du motiveras särskilt av:

 • Utmaningar som möjligheter med lösningar i traditionella IT-miljöer som i molnet

 • Att stötta och hjälpa kunder med vad de skall investera i och varför

 • Att ha en fot i tekniken och en i verksamheten

Det här är exempel på vad du kan få göra i din roll:

 • Implementera och utveckla av molnlösningar för våra kunder

 • Driva workshops och guida kunden vidare på sin molnresa

 • Leda arbete kopplat till effektivisering med fokus på smartare konsumtion av molntjänster

 • Utveckla våra erbjudanden inom publika moln och säkerställa att vi arbetar med lösningar som är hållbara och skalbara

 • Arbeta nära våra säljare med kunskapsöverföring gällande molntjänster

Vem är du?

Som person motiveras du av att skapa förändring och har en förmåga att skapa engagemang bland kunder såväl dina kollegor. Du håller koll på vad som händer inom olika teknikområden och använder kunskapen för att utbilda såväl bygga relationer. Du kommer särskilt till din rätt när du får utmana med nya tankar och idéer.

Din personlighet:

 • Du är initiativtagande, självständig men ser också till helheten när du fattar beslut

 • Du är duktig på att kommunicera och delar med dig av information och kunskap

 • Du förhåller dig positiv och konstruktiv även vid misslyckanden och har en förmåga sprida energi omkring dig

Dina erfarenheter:

 • Bred kunskap inom IT-infrastruktur i traditionella IT-miljöer, exempelvis: nätverk, säkerhet, server, lagring och applikationer

 • Du har varit delaktig i upphandling av IT-infrastruktur OnPrem och i molnet samt efterföljande implementationsprojekt

 • Vana av att arbeta med designdokument/lösningsdesign

 • Kunskaper inom några av följande områden: ITIL-foundation, DevOps, automation, containers, scripting & IaC, CCA, CI/CD-processer, Powershell

Home of Experts

Sedan 1978 är vi nördigast i IT-branschen och med nätverk och säkerhet i vårt DNA kan vi uppmuntra våra kunder att utforska möjligheterna med digitalisering och molntjänster på ett tryggt sätt. Sedan 2006 är vi också en del av Telia Company och det ger oss en stabil grund att stå på. Vi tar med oss kompetens och glädje till alla möten, för vi vet att idéerna som bidrar till de mest hållbara lösningarna hittar oss när vi känner oss trygga och har roligt tillsammans. Vi är generösa och inkluderande i relation till varandra och vi ser mångfald som en möjlighet.

Intresserad?

Vill du bli en del av mitt team, sök jobbet. Placeringsort är Malmö eller Helsinborg. Vill du veta mer, kontakta mig Torbjörn på torbjorn.engman@cygate.se


Rekryteringen sker löpande, så tveka inte att höra av dig eller skicka in din ansökan direkt. Bakgrundskontroll ingår i våra rekryteringsprocesser.

Välkommen till Telia Cygate - Home of Experts
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 feb 2023 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cygate is the leading systems integrator for data and telecommunications in the Nordics. With leading-edge knowledge in networking, IT security, telecom, mobility and operations, Cygate creates solutions for IT-infrastructure that increase efficiency and reduce risk levels for companies and organizations. In collaboration with the largest telecom operator in the Nordics as well as with the world's leading IT-suppliers, Cygate offers secure communication solutions based on cutting-edge technology. Cygate is owned by Telia Company and has 650 employees in 21 local offices in Sweden. Diversity enriches our business and our culture. It creates dynamics in our customer meetings, our ways of working and innovation in our teams. We believe diversity makes work more fun. You are most welcome to join us!