HEAD OF PROJECT DEVELOPMENT

HEAD OF PROJECT DEVELOPMENT

VI HAR TÄNKT FRAMÅT SÅ LÅNGT TILLBAKA VI KAN MINNAS.

Har du gedigen erfarenhet av ledarskap? Tycker du om att coacha dina medarbetare och arbeta med frihet under ansvar? Är du också affärsorienterad och har erfarenhet av industri-, energi- eller vindkraftsprojekt? Då kan rollen som Head of Project Development hos oss på Eolus passa dig.

Eolus är Sveriges första kommersiella vindkraftsutvecklare och vi är för närvarande på en spännande tillväxtresa. Vi söker nu efter en chef till vår funktion inom projektutveckling med placering i antingen Malmö eller Göteborg. Detta är en möjlighet att komma in i ett väletablerat bolag, med korta beslutsvägar och stor möjlighet till påverkan. Du kommer i denna roll ingå i den operativa ledningsgruppen och rapportera till vår COO som utgår från Malmö.

I rollen kommer du ha personalansvar för ett starkt växande team som koordinerar aktiviteter så som tillståndsprocesser, elnätsanslutning, markavtal samt fördjupade analyser för design och layout. Teamet ansvarar för utveckling av vind- och solkraftsprojekt samt energilagring och framtida energilösningar, fram till byggnations- och försäljningsstadiet. De som arbetar i teamet idag (ca 10 personer) har en utbildningsbakgrund inom teknik, juridik, miljö- eller naturvetenskap på universitetsnivå eller motsvarande. För att kunna leda teamet krävs kompetens och erfarenhet av att leda komplexa energi-, industri- eller infrastrukturprojekt som involverar tekniska, legala och kommersiella aspekter. Erfarenhet från vind- eller solkraftsprojektering ses som meriterande.

Vi söker dig som är en affärsdriven och van ledare, med erfarenhet av att samarbeta med både interna och externa parter, så som industripartners, myndigheter, leverantörer och konsulter. Du är ansvarig för att utveckla den strategiska inriktningen inom verksamhetsområdet. Du besitter en god kommunikativ förmåga, har ett stort intresse för människor och drivs av att se andra utvecklas. Vi ser även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt, då vi på Eolus arbetar i en internationell miljö.

Detta är en heltidstjänst med placering i Malmö eller Göteborg, båda kontoren är centralt belägna med mycket goda pendlingsmöjligheter.

I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Vi tillämpar löpande urval. Vänligen inkludera, i din ansökan, CV och ett motivationsbrev som svarar på:
  • Vad gör dig intresserad av denna tjänst?
  • Vad kan du bidra med?
Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink, helena.heijmink@comcube.se, 070-554 03 42 eller Helena Fransson 070-554 05 04, som hjälper oss i detta uppdrag. Du ansöker om tjänsten genom att följa denna länk: https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:578011/?lang=se

Välkommen med din ansökan!
Vi tar endast emot ansökningar via ovan länk.
Mer info
Kontaktperson Helena Heijmink
Telefon 070-554 03 42
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.comcube.se/
Sista ansökningsdag 17 feb 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sedan starten för trettio år sedan har Eolus vuxit till en av Nordens ledande projektörer inom förnybar energi. Idag utvecklar, etablerar och förvaltar vi förnybara energiprojekt inom vindkraft på land och till havs, solkraft och energilagring. Eolus erbjuder investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsmöjligheter i Norden, USA, Polen och Baltikum. Med kompetenta och engagerade medarbetare rör vi oss framåt i snabb takt och driver omställningen till förnybar elproduktion. Välkommen och läs mer om oss på https://www.eolusvind.com/