Logistics Specialist

Logistics Specialist

Scanlog är ett ungt företag på logistikmarknaden och blivit DI Gasell tre år i rad som tilldelas Sveriges snabbast växande företag!

De är ett helt oberoende svenskägt logistikföretag med fokus på internationella och globala transportlösningar. Kunderbjudandet är heltäckande internationella logistiklösningar med alla typer av transportsätt; flyg, sjö, bil och järnväg. De brinner för ansvarsfull Logistik - kostnadseffektiva, miljömässigt hållbara lösningar, fullt ansvar för levererad kvalitet och ett socialt ansvar där de verkar.

Din roll

I denna rekryteringsprocess sköter Clevry urvalsprocessen sedan tar Scanlog vid och för slutkandidat erbjuds en tillsvidaretjänst direkt hos dem.

Rollen som Logistics Specialist innebär att du har ett heltäckande kundansvar som medför täta kontakter med alla parter i leveranskedjan från kunder till åkerier, terminaler och andra leverantörer. I denna rollen ingår även dagligt arbete med fakturering och kostnadskontrollerför att stötta avdelningens Business Controller.

I det dagliga arbetar du i grupp med dina kollegor. Scanlog är ett ungt och modernt företag som ständigt arbetar med sina tre fokusområden: ansvarsfull logistik, digitalisering och sina medarbetare. Du erbjuds en kreativ arbetsmiljö där du får mycket utrymme eftersom Scanlog är i en utvecklingsfas och hela tiden strävar efter förbättring och effektivisering i allt de gör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Svara på förfrågningar från agenter och direkta kunder
 • För förfrågningar ta fram transportlösningar för varje enskilt fall
 • Ta fram kostnader genom kontakter med leverantörer
 • Aktivt genomföra merförsäljning och nyförsäljning genom givna kanaler
 • Daglig kontakt med kunder och samarbetspartners
 • Uppföljning och kontinuerlig kontroll av alla transporter Scanlog utför
 • Administrativa uppgifter som rapporter, fakturering och allokering av leverantörsfakturor
 • Ordna med importförtullning för deras kunder
 • Hantera reklamationer
 • Säkerställa korrekt fakturadokumentation
 • Kostnadsavstämningar och hantering av leverantörsfakturor
Omfattning: Heltid

Placering: Malmö

Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid
  Din profil

  Vi söker dig som är gymnasieutbildad och har några års erfarenhet av speditörsbranschen, gärna med inriktning på import. Du har goda kunskaper i engelska och svenska, andra språk är meriterande.

  Som person är det viktigt att du har viljan och drivet att skapa ett bra ekonomiskt resultat. Du behöver ha en hög flexibilitet för att hantera en ständigt föränderlig verksamhet och kunna fatta snabba beslut. Rollen innebär många kontaktytor på daglig basis och din känsla för service och kommunikation är viktig. I botten har du ett uttalat affärsmannaskap.

  Om Clevry

  I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

  Rekryteringsprocessen

  Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

  Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
  Mer info
  Kontaktperson Hanna Estenstad
  Telefon 072 858 27 55
  Område Malmö stad
  Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 25 feb 2023 (20 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  CLEVRY

  Lindhagensgatan 74
  112 18 Stockholm
  08-612 04 90