Vi söker en drifttekniker till Castellum i Malmö

Vi söker en drifttekniker till Castellum i Malmö

Castellum är fastighetsbolaget som hjälper företag att utvecklas och människor att växa. Vi finns på 14 tillväxtorter i Sverige och även i Köpenhamn och Helsingfors. Vi förvaltar och utvecklar kontor, lager, logistiklokaler och butiker. Vi har egen personal på alla lokala marknader där vi verkar, detta gör att vi kan agera med personligt ansvarstagande och snabba beslut. Det ger våra medarbetare möjlighet till delaktighet och personlig utveckling. Människor som arbetar hos oss har alla en vilja att vara med och påverka, växa och vara en del av en positiv företagskultur. Inom Castellum har vi olika kompetens, dock arbetar vi mot samma vision: "En värd bortom det förväntade" - med personligt ansvar och enkla vägar mellan kunden och oss.

Vi värdesätter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och perspektiv.

Om rollen

Som drifttekniker ingår du i Malmös tekniska förvaltningsteam bestående av fastighetsansvariga, drifttekniker och tekniska förvaltare. Utöver nära samarbete inom ditt team kommer du även att arbeta nära övriga kollegor i Malmö, entreprenörer, samarbetspartners och hyresgäster. Du agerar i en bred och omväxlande roll där du ger tekniskt stöd inom hela förvaltningen. Du kommer att rapportera till teknisk förvaltningschef.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som drifttekniker på Castellum är du en av våra ambassadörer utåt! Du har daglig kontakt med våra hyresgäster och strävar alltid efter nöjda hyresgäster. Du är en specialist med ansvar för att fastigheternas tekniska system fungerar optimalt och kostnadseffektivt enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar. I rollen ingår:
 • Säkerställande av att driften i fastigheterna sker optimalt samt kontinuerligt arbete med energieffektivisering och energiprojekt
 • Proaktivt och problemlösande arbete med underhåll av tekniska lösningar
 • Mottagande av felanmälningar, förebyggande av fel, avhjälpande av fel och att komma med förbättringsförslag
 • Ansvar gällande övervakning/uppföljning av mediaförbrukning så som värme, el, vatten och kyla
 • Daglig kontakt, tillgänglighet och service till kunder vilket ska bidra till våra NKI- mål
 • Löpande kontakt med entreprenörer som anlitas för fastigheternas drift, skötsel och underhåll
 • Kontroll och uppföljning av att inköpta tjänster utförs enligt avtal
 • Upprättande eller deltagande vid upprättande av underhållsplaner, budget, affärsplaner och energibesparingsåtgärder
 • Deltagande i miljöcertifiering av fastigheter
 • Deltagande i operativa projektgrupper, verksamhetsutveckling och aktuella möten inom affärsområdet samt kommunicera nödvändig information/kunskap till intressenter
 • Att ge input till teknikkort och översiktlig teknisk beskrivning
 • Aktivt arbete med Castellums digitala system samt ansvar för driftövervakning
Din profil

Vi söker dig med relevant teknisk utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet från branschen samt flera års arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Vidare ser vi att du har god kunskap kring servicearbeten och en teknisk förståelse för en fastighets installationer, systemsamverkan, styr- och reglerteknik och driftoptimering. Du kan läsa driftbilder, driftkort, flödesscheman och planritningar samt ta fram och förstå trender och historik. Du är van vid att ta fram service- och underhållsplaner och har erfarenhet av ärendehanteringssystem och grundläggande datakunskaper. Kunskap inom elteknik är meriterande. Du ska vara flytande i svenska i tal och skrift, kunna kommunicera på engelska samt inneha B-körkort.

Som person söker vi dig med serviceanda och affärsmässighet då du kommer arbeta i nära kontakt med våra hyresgäster. Du ska ha ett intresse för både fastigheter och människor. Du är proaktiv och handlingskraftig i ditt sätt att arbeta och har förmågan att driva respektive fastighets utveckling framåt. Du är van vid att arbeta självständigt, fatta egna beslut och du visar gott omdöme för att bidra till teamets framgång. God samarbetsförmåga och flexibilitet är andra personliga egenskaper som vi värderar högt.

Ansökan

Tjänsten är på heltid med startdatum enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Placeringsort är Malmö och vi arbetar flexibelt vilket innebär att vissa resor inom regionen kan förekomma.

Då vi arbetar med ett löpande urval kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är 5 februari, så skicka in din ansökan redan idag! Vid frågor kan du kontakta rekryterande chef Daniel Magnusson daniel.magnusson@castellum.se eller People & Culture ansvarig Ebba Anker, ebba.anker@castellum.se

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.