Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Teknisk Säljare / Account Manager / Sales Engineer

Ansök nu

Har du en hög teknisk förståelse och erfarenhet av B2B försäljning? Vill du vara med och driva OEMs utveckling framåt genom att bygga hållbara relationer med såväl nya som befintliga kunder? Sök då rollen som teknisk säljare där du erbjuds en flexibel roll med möjlighet att utvecklas.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos OEM Automatic.

Om företaget

Som ledande aktör i norra Europa arbetar vi med försäljning av industriautomationskomponenter. Genom marknadsnärvaro, kunskap och service hittar vi de absolut bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna. Vi är länken mellan tillverkare och kund och nu söker vi dig som älskar att vinna tillsammans - vår nästa tekniska säljare.

Läs om hur kollegan Pierre beskriver sitt jobb här och läs mer om en säljares vardag på OEM här .

Arbetsuppgifter

I rollen som teknisk säljare blir du en viktig del i teamet som arbetar inom produktområdet Sensor och maskinsäkerhet. Teamet består av sex säljare samt produktområdeschef, säljchef, produktansvariga och teknisk support. Du blir ansvarig för att expandera marknaden i region Syd och utvecklar relationer med befintliga kunder såväl som aktivt letar efter nya potentiella kunder. Du innehar kundansvar och ditt försäljningsarbete kretsar kring att identifiera affärsmöjligheter och skapa mervärde gentemot kund.

Som teknisk säljare tar du en konsultativ roll i kontakten med kunden och har främst kontakt med R&D, konstruktionsavdelningar och projektledare hos kund. Du samarbetar med stora etablerade internationella företag, utvecklingsföretag och är på olika sätt delaktig i projekt ute hos kunderna. Tillsammans med produktexpert från teamet tar du fram rätt komponenter utifrån behovsanalys och driver projektet framåt med kunden. Du arbetar med hela försäljningsprocessen från ax till limpa och har möjlighet att få hjälp och stöttning av kollegorna i teamet. Kortfattat innefattar dina arbetsuppgifter:

* Utveckla relationer med befintliga kunder och aktivt söka efter nya potentiella kunder
* Behovsanalys och projektledning för att ta fram rätt komponenter till kund

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Erfarenhet av B2B försäljning i en liknande roll, alternativt att du kommit i kontakt med försäljning i form av projektledning, orderhantering eller produktansvar
* God teknisk förståelse och intresse för tekniska lösningar
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl skrift
* Körkort B

För att trivas i rollen som teknisk säljare drivs du av en nyfikenhet att förstå kundens behov och motiveras av att på kreativa sätt ta fram olika tekniska lösningar. Du är uthållig, målfokuserad och räds inte för att ta kontakt med nya människor. Du är självgående, trygg i dig själv och trivs där du får arbeta med frihet under ansvar.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse, tjänstebil ingår

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare